BBQ juharszirupos-fƱszeres påc keverék egy tålban

BBQ juharszirupos-fƱszeres påc

A juharszirupos BBQ pĂĄc az Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt kĂ­nĂĄlja, amely a kanadai Ă©s amerikai barbecue hagyomĂĄnyokat ötvözi. A juharszirup termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl a fĂŒstölt paprikĂĄval Ă©s a fƱszeres cayenne borssal, miközben a szĂłjaszĂłsz mĂ©lyebb umami Ă­zt kölcsönöz. Ez a pĂĄc kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ sertĂ©s- Ă©s csirkesĂŒltekhez, ahol a hosszabb Ă©rlelĂ©si idƑ alatt a hĂșs puhĂĄbbĂĄ Ă©s Ă­zletesebbĂ© vĂĄlik. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs grillezett zöldsĂ©gekhez Ă©s akĂĄr halĂ©telekhez is, ahol a karamellizĂĄlt juharszirup extra Ă­zdimenziĂłt ad.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
195 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 100 ml Juharszirup
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Fokhagymapor
⭕ 10 g Hagymapor
⭕ 15 g FĂŒstölt paprika
⭕ 10 g Fekete bors
⭕ 5 g Cayenne bors
⭕ 10 g Ɛrölt mustĂĄrmag
⭕ 30 ml Szójaszósz
⭕ 20 ml Almaecet

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tĂĄlban keverd össze a juharszirupot, az olĂ­vaolajat, a szĂłjaszĂłszt Ă©s az almaecetet. Ezek az összetevƑk adjĂĄk a pĂĄc Ă©deskĂ©s Ă©s enyhĂ©n savanykĂĄs alapjĂĄt.

    A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ juharszirupot Ă©s extra szƱz olĂ­vaolajat.

    2

    Add hozzĂĄ a fokhagymaport, hagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, fekete borsot, cayenne borsot Ă©s az Ƒrölt mustĂĄrmagot. Keverd alaposan össze, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak.

    Ha nincs otthon fĂŒstölt paprika, hasznĂĄlhatsz helyette sima Ă©des paprikĂĄt, de a fĂŒstös Ă­zĂ©rt Ă©rdemes beszerezni.

    3

    Ha azonnal hasznĂĄlod, kend be vele egyenletesen a hĂșst, hogy minden rĂ©szen jĂłl befedje.

    A pĂĄcot ecsettel vagy kĂ©zzel is felviheted a hĂșsra, a lĂ©nyeg, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    4

    Helyezd a bepĂĄcolt hĂșst egy zĂĄrhatĂł zacskĂłba vagy edĂ©nybe, majd hagyd a hƱtƑben Ă©rni legalĂĄbb 8-12 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă­zek mĂ©lyen beivĂłdjanak.

    A hosszabb pĂĄcolĂĄsi idƑ (akĂĄr 24 Ăłra) mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zeket eredmĂ©nyez. Ügyelj arra, hogy a hĂșs lĂ©gmentesen legyen lezĂĄrva a hƱtƑben.

    5

    SĂŒtĂ©s vagy grillezĂ©s elƑtt vedd ki a hĂșst a hƱtƑbƑl, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben sĂŒljön.

    A hĂșs szobahƑmĂ©rsĂ©kletre melegĂ­tĂ©se segĂ­t abban, hogy egyenletesebben sĂŒljön ĂĄt, Ă©s ne legyen belĂŒl nyers.

    6

    GrillezĂ©s sorĂĄn locsold meg a hĂșst a maradĂ©k pĂĄclĂ©vel, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb, karamellizĂĄlt Ă­zt kapjon.

    A pĂĄclĂ© locsolĂĄsa közben figyelj arra, hogy ne kerĂŒljön tĂșl sok a hĂșsra, mert leĂ©ghet a cukortartalma miatt. Az utolsĂł pĂĄr percben Ă©rdemes csak locsolgatni.