BBQ kagyló friss fűszerekkel

BBQ kagyló

A grillezett kagyló az egyik legnépszerűbb tenger gyümölcsei fogás, amelyet világszerte előszeretettel fogyasztanak. Az amerikai BBQ kultúrában és a mediterrán konyhában is kedvelt étel, mivel gyorsan elkészül, és fantasztikus ízélményt nyújt. A BBQ szósz füstös, enyhén édeskés ízvilága tökéletesen harmonizál a kagyló természetes aromáival. Ez az étel ideális választás grillezésekhez, családi vacsorákhoz vagy egy gyors, de különleges fogáshoz. A megfelelő sütési technika biztosítja, hogy a kagyló belül szaftos maradjon, miközben a BBQ máz gazdag, füstös ízt ad neki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Friss kagyló (héjában)
30 ml Olívaolaj
120 ml BBQ szósz
5 g Fokhagymapor
5 g Füstölt paprika
15 g Barna cukor
50 ml Méz
30 ml Citromlé
5 g Frissen őrölt fekete bors
10 g Durva szemű só
10 g Friss petrezselyem (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kagylókat hideg vízben alaposan átmossuk, és egy kefével eltávolítjuk a héjon lévő szennyeződéseket. A sérült vagy nyitott kagylókat eltávolítjuk.

    A nyitott kagylókat kopogtasd meg. Ha nem záródnak vissza, dobd ki őket, mert nem frissek.

    2

    Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, BBQ szószt, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot, mézet, citromlevet, sót és borsot.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalókat.

    3

    A megtisztított kagylókat egy nagy tálba tesszük, és ráöntjük a BBQ pácot. Jól összeforgatjuk, majd legalább 30 percig hagyjuk pihenni a hűtőben.

    A pácolás segít, hogy a kagylók átvegyék a BBQ ízeket.

    4

    A grillt közepes-magas hőfokra előmelegítjük, és a pácolt kagylókat közvetlenül a grillrácsra vagy egy grillserpenyőbe helyezzük.

    Ha grillrácsra teszed, használj grillserpenyőt vagy alufóliát, hogy a kagylók ne essenek át a rácson.

    5

    A kagylókat 5-7 percig sütjük, amíg kinyílnak. A sütési idő alatt néhányszor megforgatjuk őket, hogy egyenletesen megsüljenek.

    Ami nem nyílik ki, azt dobd ki. Nem szabad megenni.

    6

    Amint a kagylók kinyíltak, vékonyan megkenjük őket extra BBQ szósszal, és további 1-2 percig sütjük, hogy a máz kissé karamellizálódjon.

    A BBQ szószt ne tedd rá túl korán, mert megéghet.

    7

    A kész kagylókat levesszük a grillről, és frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek.

    8

    Melegen tálaljuk citromszeletekkel, friss salátával vagy grillezett zöldségekkel. Kiváló választás pirított kenyérrel vagy fokhagymás vajjal is.

    A citromlé kiemeli a kagyló ízét.