BBQ oldalas grillezett zöldségekkel tálalva

BBQ oldalas grillezett zöldségekkel

A BBQ oldalas grillezett zöldségekkel az egyik legnépszerűbb nyári grillétel, amely tökéletesen ötvözi a szaftos hús és a friss zöldségek ízvilágát. Az oldalas lassú sütése során a hús omlós és ízes lesz, míg a grillezett zöldségek roppanós textúrát adnak az ételnek. Ahogy az oldalas sül a grillen, a BBQ szósz füstös, édes illata keveredik a zöldségek friss aromájával, igazi nyári hangulatot teremtve. A tökéletes BBQ oldalas titka a pácolás és a lassú sütés, amely biztosítja a hús szaftosságát és gazdag ízét. A grillezett zöldségek egyszerűek, de tökéletesen kiegészítik a hús karakteres ízét. Ez az étel ideális választás baráti összejövetelekre, családi ebédekre vagy bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 kg Sertés oldalas
200 ml BBQ szósz
4 gerezd Fokhagyma
2 db Piros kaliforniai paprika
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
2 db Vöröshagyma
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az oldalasokat tisztítsd meg, és dörzsöld be sóval, borssal, füstölt paprikával és zúzott fokhagymával. Kend meg BBQ szósszal, majd hagyd pácolódni legalább 1 órán át, de ha van időd, akár egy éjszakán át is.

    A pácolás időtartama nagyban befolyásolja az ízek intenzitását. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz. A fokhagymát érdemes reszelni a zúzás helyett, így jobban kiengedi az aromáit.

    2

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre. Az oldalast tedd a grillre, és süsd 1-1,5 órán át, időnként megkenve BBQ szósszal, amíg a hús puha és szaftos lesz, a külseje pedig ropogós.

    Az oldalast indirekt hőn grillezd, vagyis ne közvetlenül a láng fölött, hogy ne égjen meg. Ha mégis túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával. A BBQ szószt az utolsó 30 percben kend rá, hogy ne égjen meg.

    3

    Amíg az oldalas sül, készítsd elő a zöldségeket: a paprikát, cukkinit, padlizsánt és vöröshagymát szeleteld fel. Locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A zöldségeket nagyjából egyforma vastagságúra szeleteld, hogy egyenletesen süljenek meg. A padlizsánt sózd be előre, és hagyd állni 30 percig, majd öblítsd le, hogy ne legyen keserű.

    4

    A zöldségeket helyezd a grillre, és süsd 5-7 percig mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket közepes lángon grillezd, hogy ne égjenek meg. Ha van grillserpenyőd, abban is megsütheted őket.

    5

    Az elkészült oldalast szeleteld fel, és tálald a grillezett zöldségekkel.

    Az oldalast tálalás előtt pihentesd 10 percig, hogy a szaftok visszahúzódjanak a húsba. Díszítheted friss zöldfűszerekkel.