Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, kurkumát, és chilipaprikát, amíg illatosak lesznek.
Ügyelj arra, hogy ne égesd meg a fűszereket, mert keserűvé válhatnak. Alacsony lángon pirítsd őket.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg aranybarna lesz.
A húst vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor párolódni fog.
Keverd bele a koriandert, tamarind pasztát, citromfüvet, fahéjrudat és szegfűszeget. Főzd tovább, amíg az illatok összeérnek.
A tamarind paszta savanykás ízt ad az ételnek. Ha nem kapsz, használhatsz kevés lime levet helyette.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és adj hozzá sót és cukrot. Csökkentsd a hőt, és hagyd lassan főni 2-3 órán át, gyakran kevergetve, amíg a hús omlós lesz és a szósz sűrűvé válik.
A lassú főzés a kulcsa a rendangnak. Minél tovább főzöd, annál omlósabb lesz a hús és annál sűrűbb a szósz. A gyakori kevergetés megakadályozza, hogy leégjen.
Tálald forrón párolt rizzsel, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.
A rendang remekül illik a rizs mellé. Ha szereted a csípőset, kínálhatsz mellé chili szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.