Bélszín carpaccio rukkolával és parmezánnal tálalva

Bélszín carpaccio

A bélszín carpaccio az olasz konyha egyik legelegánsabb előétele, amelyet először Velencében készítettek el a 20. század közepén. Ez a fogás a friss, vékonyra szeletelt marhahús ízét és textúráját hangsúlyozza, amelyet olívaolaj, citromlé és parmezán egészít ki. Ideális választás ünnepi vacsorák vagy különleges alkalmak előételeként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Marha bélszín
2 ek. Olívaolaj
50 g Parmezán sajt
50 g Rukkola
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bélszínt tisztítsd meg, csomagold fóliába, és tedd a mélyhűtőbe 30-40 percre, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    Fontos, hogy a hús ne fagyjon meg teljesen, csak dermedjen meg kissé.

    2

    Amikor a hús félig megdermedt, vékony szeletekre vágd egy éles késsel. A szeleteket helyezd egy tálcára vagy tányérra.

    A lehető legvékonyabb szeleteket vágd, hogy a hús szinte áttetsző legyen. Ha nem megy késsel, használj szeletelőgépet.

    3

    Locsold meg a szeleteket olívaolajjal és citromlével. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Használj extra szűz olívaolajat a legjobb ízhatás érdekében.

    4

    Szórd meg a bélszínt reszelt parmezán sajttal és friss rukkolával.

    A parmezán helyett használhatsz grana padano sajtot is.

    5

    Tálald azonnal friss kenyérrel vagy pirítóssal, hogy kiemelje a bélszín finom ízét.

    Kínálhatsz mellé balzsamecet krémet is.