Ben & Jerry’s Salted Caramel Core fagylalt tálalva

Ben & Jerry’s Salted Caramel Core

A Ben & Jerry’s Salted Caramel Core fagylalt az édes és sós ízek tökéletes kombinációját kínálja. Az eredeti verzió a Core sorozat egyik különleges darabja, amely középen folyékony karamellszósszal rendelkezik. Ez az egyedi fagylalt tökéletes azok számára, akik szeretik a gazdag, krémes textúrát és a mély karamellás ízt egy kis tengeri sóval megbolondítva. A házi változat elkészítése lehetővé teszi, hogy az ízeket saját ízlésed szerint állítsd be, így garantáltan tökéletes desszert lesz minden alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
150 ml Karamellszósz
1 tk. Tengeri só
100 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert akkor a tej megéghet és a fagylalt íze keserű lehet.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokhoz, azok összeugranak.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd a krém sűrűségét. Ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simább, krémesebb állagot biztosít. A hűtés fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Minden fagylaltgép más, ezért fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra vágott étcsokoládét, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ne keverd túl a csokoládét, mert a fagylalt megkeményedhet.

    7

    Öntsd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe. Kanalazz a közepébe egy réteg sós karamellszószt, és szórd meg egy kevés tengeri sóval, hogy elérd a tökéletes sós-édes egyensúlyt.

    A karamellszósz legyen elég hideg, de ne túl kemény, hogy könnyen lehessen kanalazni. A tengeri só kiemeli a karamell ízét.

    8

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    A 2 órás fagyasztás segít a fagylaltnak megszilárdulni és az ízeknek összeérni.