A marhahúst vágd kisebb kockákra, majd egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat.
A hús legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen süljön meg.
Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A hagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.
Add hozzá a garam masala fűszerkeveréket és keverd jól el. Pár percig pirítsd, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak a hagymás keverékből.
A garam masalát a végső ízhatás érdekében mindig pirítsd meg egy kicsit, hogy a fűszerek jobban kibontakozzanak.
Ezután add hozzá a felaprított paradicsomokat, sót és borsot. Főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen, és a keverék sűrűsödjön.
A paradicsomot addig főzd, amíg szépen el nem fő a leve, így még gazdagabb lesz az íz.
Tedd bele a marhahúst a paradicsomos alapba, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Főzd közepes lángon, amíg a hús teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a hús mindig ellepje a szaft.
Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón. A legjobb, ha egy adag basmati rizzsel kínálod.
A koriander nemcsak friss ízt ad, hanem szép színt is, így bátran használj belőle bőségesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.