Bhuna beef garam masalával, indiai marhahús fűszeres szósszal

Bhuna beef garam masalával

A Bhuna beef egy indiai étel, amely a gazdag, fűszeres ízekről és a lassú főzésről híres. Az étel tradicionálisan egy fűszeres szósszal készült marhahússal, és a bhuna technika révén a hús ízei tökéletesen összeolvadnak a fűszerekkel. A garam masala keverék, amely a legfontosabb fűszer az ételben, egy aromás, meleg ízt ad, amit a kókusztej lágyít és gazdagít. A Bhuna beef a közel-keleti és indiai konyha egyik alapételének számít, és minden falatja egy különleges gasztronómiai élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lehet kockázott steakhús)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Garam masala fűszerkeverék
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, majd egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat.

    A hús legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen süljön meg.

    2

    Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    3

    Add hozzá a garam masala fűszerkeveréket és keverd jól el. Pár percig pirítsd, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak a hagymás keverékből.

    A garam masalát a végső ízhatás érdekében mindig pirítsd meg egy kicsit, hogy a fűszerek jobban kibontakozzanak.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított paradicsomokat, sót és borsot. Főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen, és a keverék sűrűsödjön.

    A paradicsomot addig főzd, amíg szépen el nem fő a leve, így még gazdagabb lesz az íz.

    5

    Tedd bele a marhahúst a paradicsomos alapba, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Főzd közepes lángon, amíg a hús teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a hús mindig ellepje a szaft.

    6

    Amikor a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón. A legjobb, ha egy adag basmati rizzsel kínálod.

    A koriander nemcsak friss ízt ad, hanem szép színt is, így bátran használj belőle bőségesen.