Bhuna Beef köménnyel tálalva, gazdag fűszeres curry, marhahússal és friss korianderrel

Bhuna Beef köménnyel

A Bhuna Beef egy tradicionális indiai étel, amely a fűszeres húsok rajongóinak igazi különlegesség. Az étel neve a \'bhuna\' technikából származik, ami azt jelenti, hogy a húst egy speciális fűszeres pácban lassan főzik, hogy a fűszerek mélyebb ízt adjanak neki. A kömény és kurkuma erőteljes ízvilága tökéletesen passzol a marhahúshoz, amely szaftosan és puhán omlik szét a szájban. A Bhuna Beef egy klasszikus, amely a családi vacsorák és a baráti összejövetelek ideális választása.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Kömény
1 tk. Kurkumapor
1 ek. Kömény mag
2 evőkanál Cilantro
100 g Joghurt
1 db Zöld chili
1 tk.
2 ek. Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld kisebb darabokra. A vöröshagymát finomra vágd, a fokhagymát és a gyömbért apróra reszeld.

    A húsdarabokat igyekezz egyenletes méretűre vágni, hogy mindegyik jól átsüljön. A gyömbér reszelése friss ízt ad a currynak.

    2

    A köményt és a köménymagot száraz serpenyőben pirítsd meg 1-2 percig, amíg illatos lesz. Ezután tedd félre.

    A kömény pirítása erőteljesebbé teszi az ízét, ezért fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben megéghet.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a finomra vágott hagymát, és párold üvegesre, körülbelül 5-7 perc alatt.

    Ha a hagymát lassan pirítod, szép édes, karamellizált ízt ad majd az ételnek.

    4

    Ezután add hozzá a fokhagymát, gyömbért, a pirított köményt, a kurkumát és a zöld chilit. Keverd jól össze, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ha nem szereted túl csípősre, kevesebb zöld chilit használj, vagy távolítsd el a magját!

    5

    A húsdarabokat tedd a fűszeres hagymás keverékhez, és pirítsd őket minden oldalról körülbelül 5 percig.

    Ne pörgesd túl gyorsan a húst, mert így nem tudja felszívni a fűszereket és az ízeket. Lassan, közepes lángon pirítsd.

    6

    Ezután adj hozzá joghurtot, keverd össze, és öntsd rá a vizet. Fedd le, és főzd közepes lángon 40-50 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha a hús még keménynek tűnik, pótolj egy kis vizet, és főzd tovább. A joghurt segít lágyabbá tenni a hús textúráját.

    7

    Miután a hús megpuhult, szórd meg friss cilantro levelekkel és a pirított köménymaggal. Keverd össze, és hagyd állni pár percig.

    A friss koriander és a pirított köménymag egy extra réteg ízt ad az ételnek, próbáld ki, hogy frissen adj hozzá!