A sertéshúst vágd falatnyi kockákra, a hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, a chilit karikázd fel vagy hagyd egészben, ha enyhébb ízt szeretnél.
A csípősség szabályozásához távolítsd el a chili magjait.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatos nem lesz.
A gyömbért reszelve add hozzá, így gyorsabban kiengedi az ízét és aromáját.
Add hozzá a sertéshúst, pirítsd minden oldalát barnára, majd öntsd rá a kókuszkrémet. Keverd el alaposan.
A hús lepirítása előhozza a természetes ízeit, ne hagyd ki ezt a lépést!
Add hozzá a zöld és piros chilit, sózd meg, majd fedd le, és főzd közepes lángon kb. 30 percig, míg a hús teljesen megpuhul, a szósz pedig besűrűsödik.
Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá kevés vizet. Ha híg, főzd tovább fedő nélkül.
A végén ízesítsd halszósszal, kóstold meg és szükség szerint állítsd be a sósságot.
A halszósz erőteljes – mindig keveset adj hozzá, és kóstold meg az ételt!
Tálald forrón főtt rizzsel, díszítsd vékonyra vágott chili karikákkal.
A friss chili tálalás előtt külön is kínálható, hogy mindenki saját ízlése szerint adagolja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.