Biltong csilipaprikával, lime szeletekkel és korianderrel tálalva

Biltong csilipaprikával

A biltong egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet szárított húsból készítenek. Az elkészítéséhez különböző fűszereket használnak, és az ételt gyakran fogyasztják snackként vagy előételként. A csilipaprikás változat extra fűszerességet és pikáns ízt ad a biltongnak, miközben a lime és koriander frissítő hatású, így remek egyensúlyt teremt a fűszeres, sós és friss ízek között.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Biltong (szárított hús)
1 db Piros csilipaprika
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Curry por
2 ek. Olívaolaj
1 db Friss lime
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A biltongot vékony csíkokra vagy szeletekre vágd fel, hogy jól átjárhassák az ízek.

    A biltong lehet kész vagy vásárolható előre, de ha készíted, ügyelj a megfelelő szárításra.

    2

    A csilipaprikát vágd fel apróra, és a fokhagymát is zúzd össze.

    A csilipaprikát és fokhagymát a tálalás előtt is bele lehet keverni, hogy frissebb ízt adjon.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, curry port, lime levét, sót, borsot, és az apróra vágott csilit, fokhagymát.

    A curry por fűszeres ízt ad az ételnek, de ha nem szereted az erősebb ízeket, csökkentsd a mennyiséget.

    4

    A fűszeres keveréket locsold rá a biltong csíkokra, és jól keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.

    Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Tálald a fűszeres biltongot friss korianderrel és egy kevés lime szelettel díszítve.

    A lime frissítő íze és a koriander illata tökéletesen kiegészíti a csípős biltongot.