A basmati rizst öblítsd le alaposan, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, kb. 12-15 percig.
A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és megakadályozza, hogy ragadós legyen.
A garnélákat hámozd meg és tisztítsd meg. Ha szükséges, vágd le a farkukat.
A friss garnélák gyorsan elkészülnek, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket!
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le.
Minél apróbbra vágod a hagymát, annál gyorsabban karamellizálódik, így jobban kihozza az édes ízét.
Egy serpenyőben, olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a hagyma túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a fűszeres biryani pasztát, köményt, koriandert, curry leveleket és zöld chilit. Pirítsd tovább 2-3 percig.
A fűszerek friss illata a pirítás után lesz igazán intenzív, amitől az étel íze még gazdagabb lesz.
Tedd bele a garnélákat, és süsd őket 3-4 percig, amíg rózsaszínűre nem sülnek.
Ne süsd túl a garnélákat, mert akkor gumiszerűvé válhatnak.
Add hozzá a főtt basmati rizst a serpenyőhöz, és jól keverd el a garnélákkal és a fűszerekkel.
A rizs és a garnéla ízei jobban összeérnek, ha egy-két percig együtt pirítod őket a fűszerekkel.
Tálald a biryanit friss korianderrel és citromlével.
A citromlé frissességet ad a biryani ízének, és kiegyensúlyozza a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.