Biryani garnélával, fűszeres indiai étel

Biryani garnélával

A Biryani egy híres indiai étel, amely gazdag fűszerekkel és változatos alapanyagokkal készül. A garnélás változata különösen népszerű, mivel a tengeri ízek tökéletesen passzolnak a gazdag fűszerekkel, miközben a rizs ízletesen felszívja a szószt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Garnélarák
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
300 g Basmati rizs
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Fűszeres biryani paszta
1 csokor Curry levelek
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk.
2 db Zöld chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd le alaposan, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, kb. 12-15 percig.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és megakadályozza, hogy ragadós legyen.

    2

    A garnélákat hámozd meg és tisztítsd meg. Ha szükséges, vágd le a farkukat.

    A friss garnélák gyorsan elkészülnek, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket!

    3

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le.

    Minél apróbbra vágod a hagymát, annál gyorsabban karamellizálódik, így jobban kihozza az édes ízét.

    4

    Egy serpenyőben, olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a hagyma túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a fűszeres biryani pasztát, köményt, koriandert, curry leveleket és zöld chilit. Pirítsd tovább 2-3 percig.

    A fűszerek friss illata a pirítás után lesz igazán intenzív, amitől az étel íze még gazdagabb lesz.

    6

    Tedd bele a garnélákat, és süsd őket 3-4 percig, amíg rózsaszínűre nem sülnek.

    Ne süsd túl a garnélákat, mert akkor gumiszerűvé válhatnak.

    7

    Add hozzá a főtt basmati rizst a serpenyőhöz, és jól keverd el a garnélákkal és a fűszerekkel.

    A rizs és a garnéla ízei jobban összeérnek, ha egy-két percig együtt pirítod őket a fűszerekkel.

    8

    Tálald a biryanit friss korianderrel és citromlével.

    A citromlé frissességet ad a biryani ízének, és kiegyensúlyozza a fűszerességet.