A marhahúst szeleteld vékony steak darabokra, majd fűszerezd sóval, borssal és őrölt köménnyel. Locsold meg a lime levével, és hagyd pihenni 15-20 percig.
A lime leve nem csak ízesíti, de puhítja is a húst.
Vágd a vöröshagymát vékony karikákra, és zúzd össze a fokhagymát.
A hagymát minél vékonyabbra vágd, hogy egyenletesen átsüljön és karamellizálódjon.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és süsd a steak szeleteket oldalanként 2-3 percig, hogy szép barnák legyenek, majd tedd félre.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon, és ne száradjon ki.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymakarikákat közepes lángon, amíg aranybarnák nem lesznek. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
A hagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. A karamellizált hagyma édeskésebb ízt ad.
Öntsd a szójaszószt és a vizet a serpenyőbe, majd forrald fel. Helyezd vissza a steak szeleteket, és főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj egy kevés keményítőt a vízhez.
Tálaláskor helyezd a steak szeleteket egy tányérra, halmozd rá a hagymás szószt, és szórd meg friss korianderrel. Kínálj mellé rizst vagy sült zöldségeket.
A steak szeleteket tálalás előtt pihentesd pár percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak benne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.