A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.
A burgonya főzését gyorsíthatod, ha kockákra vágod, így gyorsabban megfő.
A főtt burgonyát tedd egy tálba, és törjed össze egy villával, hogy pürét kapj.
A burgonya pürésítéséhez használhatsz egy krumplinyomót is, hogy sima állagot érj el.
A black puddingot vágd apró darabokra. A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a black puddingot és pirítsd 5-6 percig, amíg meg nem pirul.
A black puddingot ne süsd túl, hogy megőrizze lágy, fűszeres állagát.
A kész pürét keverd össze a pirított black puddinggal, majd add hozzá a tojást, sót, borsot, és a lisztet. Alaposan dolgozd össze, hogy egy sima tésztát kapj.
A tésztát ne keverd túl, hogy a lepény ne legyen túl kemény. A tojás segít összeállni.
A masszából formázz kis lepényeket, és süsd őket olívaolajon mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
A lepényeket akkor tedd a serpenyőbe, amikor az olaj már jól fel van melegedve, így szép ropogós lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kis extra sóval, ha szükséges.
A petrezselyem frissességet ad a lepénynek, és szép színt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.