Black pudding burgonyás lepényben tálalva friss petrezselyemmel

Black pudding burgonyás lepényben

A black pudding burgonyás lepény egy különleges étel, amely a hagyományos black pudding fűszeres ízét ötvözi a burgonya lágy textúrájával. Ez a recept könnyen elkészíthető, és egy gazdag, tápláló étkezés, amelyet reggelire vagy főétkezéshez is tálalhatsz. Az étel különleges ízvilágát a pirított black pudding adja, amely egyedi, fűszeres ízével kiemelkedik. A petrezselyem frissessége pedig tökéletes kiegészítője a gazdag ízeknek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Black pudding
4 db Burgonya
100 g Liszt
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.

    A burgonya főzését gyorsíthatod, ha kockákra vágod, így gyorsabban megfő.

    2

    A főtt burgonyát tedd egy tálba, és törjed össze egy villával, hogy pürét kapj.

    A burgonya pürésítéséhez használhatsz egy krumplinyomót is, hogy sima állagot érj el.

    3

    A black puddingot vágd apró darabokra. A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a black puddingot és pirítsd 5-6 percig, amíg meg nem pirul.

    A black puddingot ne süsd túl, hogy megőrizze lágy, fűszeres állagát.

    4

    A kész pürét keverd össze a pirított black puddinggal, majd add hozzá a tojást, sót, borsot, és a lisztet. Alaposan dolgozd össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, hogy a lepény ne legyen túl kemény. A tojás segít összeállni.

    5

    A masszából formázz kis lepényeket, és süsd őket olívaolajon mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A lepényeket akkor tedd a serpenyőbe, amikor az olaj már jól fel van melegedve, így szép ropogós lesz.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kis extra sóval, ha szükséges.

    A petrezselyem frissességet ad a lepénynek, és szép színt is biztosít.