Black pudding tater tots, aranybarna ropogós tater totok black puddinggal, friss szezámmaggal

Black pudding tater tots formájában

A black pudding tater tots egy egyedülálló étel, amely a hagyományos tater totokat egy különleges csavarral egészíti ki. A black pudding, vagyis a vérkolbász fűszeres íze egy új dimenziót ad a tater totoknak. A brit konyha egyik klasszikus ételét egy modern, egyedülálló formában tálaljuk. A gluténmentes változat biztosítja, hogy bárki élvezhesse ezt a finom, ropogós ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Black pudding (vérkolbász)
500 g Krumpli
100 g Panko morzsa
2 db Tojás
1 tk. Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 tk. Szezámmag
500 ml Kókuszolaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Főzd meg őket sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

    A krumplit ne főzd túl, hogy könnyen formázható legyen, de ne legyen túlságosan puha.

    2

    Miután a krumpli megfőtt, alaposan törd össze egy villával, hogy sima pürét kapj.

    A krumpli pürét érdemes jól összetörni, hogy ne legyenek benne nagy darabok, így a tater totok egységesebbek lesznek.

    3

    A black puddingot vágd kis kockákra, és egy serpenyőben hevítsd meg az olívaolajat. Pirítsd meg a kockákat 3-5 percig, amíg megpirulnak.

    A black puddingot alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    4

    A püréhez add hozzá a pirított black puddingot, petrezselymet, tojásokat, sót és borsot. Keverd alaposan össze, hogy minden jól eloszoljon.

    A tojások segítenek összetartani a tésztát, így a tater totok könnyebben formázhatók.

    5

    Formázz a krumplis masszából kis gömböket vagy hengerformákat, mint egy hagyományos tater tot.

    Ha a massza túl ragacsos, egy kis panko morzsával segíthetsz rajta.

    6

    A formázott tater totokat forgassuk meg panko morzsában, hogy ropogós kérget kapjanak.

    A panko morzsa biztosítja a kívánt ropogós textúrát. Ha extra ropogósra vágysz, kétszer is beforgathatod őket a morzsában.

    7

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd süsd a tater totokat 3-4 percig, mindkét oldalukon aranybarnára.

    A kókuszolaj gazdag ízt ad, és a sütés során segít a ropogós kérget kialakítani.

    8

    A kész tater totokat szedd ki a serpenyőből, és tálald melegen, szezámmaggal megszórva.