Bocadillo rákkal, garnélarák, majonéz, lime és jégsaláta a friss baguette-ben

Bocadillo rákkal

A Bocadillo rákkal egy hagyományos spanyol étel, amelyet gyakran készítenek könnyű étkezésekhez vagy uzsonnához. A garnélarák és a lime kombinációja friss, ínycsiklandó ízeket hoz, amelyeket a majonéz és a friss petrezselyem egészít ki. A spanyol bocadillo szendvics az egyik legismertebb gyors étel, amelyet friss zöldségekkel és tengeri finomságokkal tálalnak. Ez a recept könnyed és ízletes étkezést biztosít, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy nyári ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Baguette
300 g Főtt garnélarák
50 g Mayonnaise
1 db Lime
2 ág Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
4 levél Jégsaláta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguette-et vágd kétfelé hosszában, majd egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg a belsejét, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A pirított kenyér még ropogósabb lesz, ha egy kevés fokhagymát dörzsölsz a vágott felületére sütés előtt.

    2

    A főtt garnélarákot hámozd meg és tedd félre. A lime-ot facsard ki és keverd össze a mayonnaise-tel, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot.

    A lime frissítő savanykás ízt ad a szendvicsnek, így ne hagyd ki! A bors és a só egyensúlyban tartja az ízeket.

    3

    A garnélarákot keverd össze a majonézes lime-mártással, hogy minden rák egyenletesen bevonódjon.

    A garnélarákot ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze. Finoman forgasd a szószban.

    4

    A pirított baguette belsejébe helyezd a majonézes rákot, majd szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel és tedd bele a jégsaláta leveleit.

    A jégsaláta ropogóssága remek kiegészítője a rákos szendvicsnek, de használhatsz más zöldséget is, például rukkolát.

    5

    A szendvicset tálald azonnal, friss lime-szeletekkel, hogy igény szerint még egy kis lime-levet locsolhassunk rá.

    A friss lime hozzáadása a végén igazán különlegessé teszi az ételt.