A baguette-et vágd kétfelé hosszában, majd egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg a belsejét, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A pirított kenyér még ropogósabb lesz, ha egy kevés fokhagymát dörzsölsz a vágott felületére sütés előtt.
A főtt garnélarákot hámozd meg és tedd félre. A lime-ot facsard ki és keverd össze a mayonnaise-tel, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot.
A lime frissítő savanykás ízt ad a szendvicsnek, így ne hagyd ki! A bors és a só egyensúlyban tartja az ízeket.
A garnélarákot keverd össze a majonézes lime-mártással, hogy minden rák egyenletesen bevonódjon.
A garnélarákot ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze. Finoman forgasd a szószban.
A pirított baguette belsejébe helyezd a majonézes rákot, majd szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel és tedd bele a jégsaláta leveleit.
A jégsaláta ropogóssága remek kiegészítője a rákos szendvicsnek, de használhatsz más zöldséget is, például rukkolát.
A szendvicset tálald azonnal, friss lime-szeletekkel, hogy igény szerint még egy kis lime-levet locsolhassunk rá.
A friss lime hozzáadása a végén igazán különlegessé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.