Bocadillo zöldségekkel tálalva, pirított bagettel és friss salátával

Bocadillo zöldségekkel

A bocadillo egy hagyományos spanyol szendvics, amelyet különböző töltelékekkel készítenek, de a legnépszerűbbek a friss zöldségekkel és sajtokkal készített változatok. Eredetileg egy egyszerű, vidéki étel volt, de ma már a spanyol konyha egyik legismertebb gyorsétkezésévé vált. A zöldségekkel készült bocadillo könnyű és tápláló, és tökéletes választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Az étel lényege a friss zöldségek és a ropogós bagett kombinációja, amely mindig friss és ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Bagett
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 csokor Lettuce
1 db Piros paprika
1 db Avokádó
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagettet vágd fel kb. 2-3 cm vastag szeletekre, és egy serpenyőben pirítsd meg őket egy kevés olívaolajjal, hogy ropogósak legyenek.

    A bagett szeleteket finoman pirítva jobban átveszik az olívaolaj ízét és extra ropogósak lesznek.

    2

    A paradicsomot, uborkát és a piros paprikát vágd vékony szeletekre, az avokádót pedig hámozd meg és szeleteld fel.

    A zöldségeket azonos vastagságúra vágva könnyebben lehet őket rétegezni és egyenletesebb lesz az étel.

    3

    A pirított bagett szeletek egyik felére rendezd el a friss zöldségeket: először a paradicsomot, majd a paprikát, uborkát és végül az avokádót.

    Ha szereted a savanykás ízt, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg.

    4

    A salátát szintén vágd kisebb darabokra és helyezd a zöldségekre. Ízesítsd sóval és borssal, majd egy kevés olívaolajat is csurgass rá.

    A friss saláta a zöldségekhez ad egy extra ropogós textúrát és friss ízt.

    5

    Tálald az elkészített bocadillót azonnal, friss és ropogós állapotában.

    A bagett pirításától valóban ropogós és ínycsiklandó lesz, és tökéletes választás bármilyen könnyű étkezéshez.