Boerewors kolbász paradicsomszósszal, friss fűszerekkel tálalva

Boerewors paradicsomszósszal

A boerewors egy tradicionális dél-afrikai étel, amelyet elsősorban a szabadban sütnek. A húsok és fűszerek kombinációja, valamint a friss paradicsomszósz íze igazán gazdagá és laktatóvá teszi az ételt. A boerewors és a paradicsomszósz párosítása a dél-afrikai konyha egyik legismertebb fogása. A friss zöld fűszerekkel és fokhagymával tálalva pedig még különlegesebbé válik. Az étel tökéletes választás egy hétvégi családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Boerewors kolbász
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 cs. Cukor
1 ág Bazsalikom
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A boerewors kolbászt egy serpenyőben közepes lángon süsd meg, amíg szép barna és ropogós nem lesz. A kolbászt minden oldalán süsd meg alaposan, körülbelül 15-20 percig.

    A boerewors kolbász jól passzol a serpenyőben való sütéshez, de grillezheted is, hogy még intenzívebb füstös ízt kapjon.

    2

    Amíg a kolbász sül, vágd fel a hagymát és a fokhagymát apróra. A paradicsomokat forró vízben pár percig blansírozd, majd hámozd meg és vágd apró darabokra.

    A paradicsom hámozása könnyen megoldható, ha a héját bemetszed és pár másodpercre forró vízbe teszed, majd hideg víz alá öntöd.

    3

    Egy másik serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert az íze keserűvé válhat.

    4

    Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a paradicsomot, a sót, a borsot és a cukrot. Keverd jól össze, majd főzd a szószt közepes lángon 10-15 percig, amíg sűrűsödik.

    A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savanykás ízét, és kellemes édes-savanyú ízt ad a szósszal.

    5

    A kész szószhoz add hozzá a friss bazsalikomot, majd keverd bele alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A bazsalikom friss zöld íze tökéletesen illik a paradicsomszószhoz, de ha nem szereted, helyettesítheted oregánóval is.

    6

    Tálald a sült boerewors kolbászt a friss paradicsomszósszal, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.

    A boerewors és a paradicsomszósz tökéletesen illik rizzsel vagy friss kenyérrel.