Bogyós gyümölcsös cider frissen tálalva

Bogyós gyümölcsös cider

Ez a recept az eper, áfonya és szeder ízletes kombinációját mutatja be egy frissítő cider alapú italban. A bogyós gyümölcsök természetes édessége és enyhe savanykás íze tökéletesen kiegészíti a cider buborékos frissességét. Ideális választás kerti partikra, piknikekre vagy egyszerűen csak egy nyugodt nyári estére. Ha egy kis extra savasságot szeretnél, adj hozzá pár csepp citromlevet, vagy variáld a gyümölcsöket a szezonális kínálat szerint.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Cider
100 g Friss eper
50 g Áfonya
50 g Szeder
6 levél Friss menta
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a bogyós gyümölcsöket. Az epret vágd kisebb darabokra, hogy könnyen beleférjen a pohárba.

    A gyümölcsöket alaposan mosd meg, különösen a szedret, mert könnyen homokos lehet.

    2

    Egy nagy pohár aljába helyezd a jégkockákat, majd tedd rá a friss epret, áfonyát és szedret.

    Használhatsz fagyasztott bogyós gyümölcsöket is, de azok felengedve kevésbé mutatósak.

    3

    Adj hozzá néhány mentalevelet, amelyeket előtte kissé megdörzsölhetsz, hogy jobban kiemelje az ízét.

    A menta helyett használhatsz bazsalikomot is, ami egy különlegesebb ízt ad az italnak.

    4

    Töltsd fel a poharat ciderrel, majd lassan keverd meg, hogy a gyümölcsök íze szépen átjárja az italt.

    Válassz szárazabb cider-t, hogy a gyümölcsök édessége jobban érvényesüljön.

    5

    Tálald az italt azonnal, és díszítsd egy friss mentalevéllel és néhány gyümölccsel a tetején.

    Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés bogyós gyümölcsös likőrt is a még intenzívebb ízért.