Bolinho de bacalhau csicseriborsóval, ropogós halgolyók tálalva

Bolinho de bacalhau csicseriborsóval

A bolinho de bacalhau egy híres portugál étel, amelyet hagyományosan sózott tőkehalból készítenek. Az étel eredete a halászati közösségekhez vezethető vissza, akik egyszerű, de tápláló ételt készítettek a tenger gyümölcseiből. A csicseriborsóval készült változat egy friss és gazdagabb textúrát ad, miközben a ropogós külső és a puha belső tökéletes egyensúlyt alkot. A bolinho de bacalhau ideális előétel vagy főétel, ami különleges ínycsiklandó falatokat kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sózott tőkehal
100 g Főtt csicseriborsó
50 g Kenyérmorzsa
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Petrezselyem
1 db Tojás
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat áztasd be hideg vízbe legalább 12 órára, hogy a só kioldódjon belőle.

    A tőkehalat mindig alaposan öblítsd le és próbáld minél hamarabb beáztatni, hogy a só ne legyen túl intenzív.

    2

    Miután a tőkehalat áztattad, szedd le a bőrét és a gerincét, majd aprítsd fel a halat kisebb darabokra.

    A halat aprítsd minél finomabbra, hogy az ízek jobban összeérjenek a többi hozzávalóval.

    3

    A főtt csicseriborsót villával törd össze, vagy használd turmixgépet, hogy sima pürét kapj.

    A csicseriborsó püré jól kiegészíti a tőkehalat és segít formázni a golyókat.

    4

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben kis olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, és egy kellemes édes, fűszeres alapot ad a golyóknak.

    5

    A halat, csicseriborsó pürét, hagymát, fokhagymát, tojást és petrezselymet egy tálban jól keverd össze, majd formázz belőle kis golyókat.

    A tészta ne legyen túl lágy. Ha szükséges, adj hozzá egy kis kenyérmorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    Melegíts olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, majd süsd a golyókat, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Süsd a golyókat kis adagokban, hogy egyenletesen süljenek és ne ragadjanak össze.

    7

    A megsült bolinho de bacalhau-t helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít abban, hogy a golyók ne legyenek túl olajosak, miközben megőrzi a ropogósságukat.