Bolo de rolo tejkaramellel, frissen tálalva, karamellás töltelékkel

Bolo de rolo tejkaramellel

A Bolo de rolo egy híres brazil édesség, amely egy tekercselt sütemény, melyet karamellás töltelék és lágy tészta alkot. Eredetileg a portugál konyhából származik, de a brazil változata különösen népszerű. A tejkaramellás töltelék egy édes, gazdag ízt ad az ételnek, miközben a tészta lágy és könnyed marad. Ez az édesség tökéletes választás egy ínycsiklandó desszerthez vagy egy finom délutáni uzsonnához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
6 db Tojás
150 g Cukor
100 ml Tej
100 g Vaj
150 g Tejkaramell szósz
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a sárgáját és fehérjét tedd külön tálakba. A tojásfehérjét verj habbá a cukor felével.

    A tojásfehérje habosításához mindig tiszta, zsírmentes eszközöket használj, hogy jól felverődjön.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a vajjal és a tejjel, majd add hozzá a vanília kivonatot, sütőport, sót, végül a lisztet.

    A sárgájához mindig melegítsd elő a vajat, így könnyebben keveredik össze a massza.

    3

    A tojásfehérjét apránként add hozzá a tojássárgás keverékhez, majd finoman keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.

    A habot óvatosan keverd bele, hogy minél levegősebb legyen a tészta, így könnyedebb lesz a kész sütemény.

    4

    A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd, és egyenletesen eloszlasd. Süsd 10-15 percig 180°C-on, amíg a tészta enyhén aranybarna nem lesz.

    A tészta gyorsan megsül, így ne hagyd sokáig a sütőben, hogy ne száradjon ki.

    5

    Miután megsült, hagyd a tésztát pár percig hűlni, majd óvatosan tekerd fel a sütőpapírral együtt. Hagyd kihűlni teljesen.

    A tésztát nedves konyharuhával is letakarhatod, hogy jobban megőrizze rugalmasságát.

    6

    Miután kihűlt, vedd le a sütőpapírt és kend meg a tésztát a tejkaramell szószal, majd óvatosan tekerd fel újra.

    A karamell szósszal ne nyomd le erősen, hogy a tekercs szép legyen és ne törjön el.

    7

    Tálald szeletekben, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot a tetejére, hogy díszítve legyen.