A tojásokat válaszd szét, a sárgáját és fehérjét tedd külön tálakba. A tojásfehérjét verj habbá a cukor felével.
A tojásfehérje habosításához mindig tiszta, zsírmentes eszközöket használj, hogy jól felverődjön.
A tojássárgáját keverd össze a vajjal és a tejjel, majd add hozzá a vanília kivonatot, sütőport, sót, végül a lisztet.
A sárgájához mindig melegítsd elő a vajat, így könnyebben keveredik össze a massza.
A tojásfehérjét apránként add hozzá a tojássárgás keverékhez, majd finoman keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.
A habot óvatosan keverd bele, hogy minél levegősebb legyen a tészta, így könnyedebb lesz a kész sütemény.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd, és egyenletesen eloszlasd. Süsd 10-15 percig 180°C-on, amíg a tészta enyhén aranybarna nem lesz.
A tészta gyorsan megsül, így ne hagyd sokáig a sütőben, hogy ne száradjon ki.
Miután megsült, hagyd a tésztát pár percig hűlni, majd óvatosan tekerd fel a sütőpapírral együtt. Hagyd kihűlni teljesen.
A tésztát nedves konyharuhával is letakarhatod, hogy jobban megőrizze rugalmasságát.
Miután kihűlt, vedd le a sütőpapírt és kend meg a tésztát a tejkaramell szószal, majd óvatosan tekerd fel újra.
A karamell szósszal ne nyomd le erősen, hogy a tekercs szép legyen és ne törjön el.
Tálald szeletekben, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot a tetejére, hogy díszítve legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.