Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd üvegesre.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljenek és ne legyenek nagy darabok a gofriban.
Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd addig, amíg teljesen átpirul.
A darált húst alaposan pirítsd át, hogy ne maradjon nyers. Ha sok levet enged, öntsd le róla, hogy szépen megpiruljon.
Keverd hozzá a paradicsompürét, az oregánót és a bazsalikomot, majd kis lángon főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tedd félre hűlni.
A fűszereket alaposan keverd el a raguban, és kóstold meg, hogy megfelelő-e az ízesítése. Ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot vagy egy kevés cukrot.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A hűtés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a fekete borsot, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a bolognai ragut és a reszelt parmezánt.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrihoz vezethet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szép ropogós legyen. Ha nem elég forró, a tészta leragadhat.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor szép aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 100°C) tartsd melegen, hogy ne hűljenek ki és maradjanak ropogósak.
Tálaláskor szórd meg extra parmezánnal és friss bazsalikommal, és kínálhatod fokhagymás tejföllel vagy egy könnyű paradicsomszósszal.
A tálalásnál használj friss, aprított bazsalikomot a még intenzívebb ízélményért. A fokhagymás tejfölhöz keverj egy kis citromlevet a frissesség érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.