BorjĂșszelet zöldsĂ©gĂĄgyon tĂĄlalva

BorjĂșszelet zöldsĂ©gĂĄgyon

A borjĂșszelet zöldsĂ©gĂĄgyon egy elegĂĄns, mĂ©gis egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, amely tökĂ©letesen ötvözi a hĂșs gazdag Ă­zĂ©t Ă©s a zöldsĂ©gek frissessĂ©gĂ©t. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, egĂ©szsĂ©ges vacsorĂĄhoz vagy egy kĂŒlönleges ebĂ©dhez. A friss rozmaring Ă©s kakukkfƱ aromĂĄja kĂŒlönleges zamatot ad az Ă©telnek, mĂ­g a zöldsĂ©gek roppanĂłs textĂșrĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a szaftos borjĂșszeleteket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g BorjĂșszelet
⭕ 200 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 200 g Cukkini
⭕ 150 g Paprika (piros Ă©s sĂĄrga)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 2 ág Friss rozmaring
⭕ 10 g Friss kakukkfƱ
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjĂșszeleteket tisztĂ­tsd meg, sĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalukat. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolaj felĂ©t, Ă©s sĂŒsd a szeleteket oldalankĂ©nt 4-5 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©rget nem kapnak. Tedd fĂ©lre Ƒket pihenni.

    A hĂșst sĂŒtĂ©s elƑtt szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱre melegĂ­tsd, hogy egyenletesebben sĂŒljön.

    2

    A zöldsĂ©geket (sĂĄrgarĂ©pa, cukkini, paprika, vöröshagyma) vĂĄgd egyforma mĂ©retƱ hasĂĄbokra vagy szeletekre. ZĂșzd össze a fokhagymĂĄt.

    A zöldségeket nagyjåból egyforma méretƱre vågd, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    3

    Ugyanabban a serpenyƑben, ahol a borjĂșszeletet sĂŒtötted, add hozzĂĄ az olĂ­vaolaj mĂĄsik felĂ©t, Ă©s pĂĄrold meg a zöldsĂ©geket közepes lĂĄngon 8-10 percig, amĂ­g roppanĂłs-puhĂĄk lesznek.

    Ne pĂĄrold tĂșl a zöldsĂ©geket, fontos, hogy roppanĂłsak maradjanak.

    4

    ÍzesĂ­tsd a zöldsĂ©geket friss rozmaringgal, kakukkfƱvel, sĂłval Ă©s borssal. Keverd össze alaposan, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A friss fƱszerek helyett hasznålhatsz szårított fƱszereket is, de azokból kevesebbet tegyél.

    5

    Helyezd a borjĂșszeleteket a zöldsĂ©gek tetejĂ©re, Ă©s lassĂș tƱzön fƑzd tovĂĄbbi 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hĂșst Ă©s a zöldsĂ©geket egyĂŒtt fƑzve az Ă­zek jobban összeĂ©rnek.

    6

    TĂĄlald a borjĂșszeleteket a zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt egy nagy tĂĄlon, Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss zöldfƱszerekkel.

    TĂĄlalĂĄskor locsold meg a hĂșst Ă©s a zöldsĂ©geket egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal.