Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald a cidert, mert az alkohol elpárologhat, és az íze is megváltozhat. Csak melegítsd át óvatosan.
Add hozzá a borókabogyókat, a fahéjrudat, a narancshéjat és egy csipet szerecsendiót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A narancshéjból csak a külső, színes részt használd, a fehér hártya keserűvé teheti a cidert. A borókabogyókat enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az ízüket.
Keverd hozzá a mézet, és alaposan dolgozd össze, hogy a cider íze kiegyensúlyozott legyen.
Kóstold meg a cidert, és adj hozzá több mézet, ha édesebben szereted. A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek összeérnek.
Ne hagyd a cidert felügyelet nélkül, mert könnyen felforrhat.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a borókabogyókat és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy a legkisebb darabok is kiszűrésre kerüljenek.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss rozmaringággal a látványos tálalás érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínt is. A rozmaringág helyett díszítheted a cidert egy szelet naranccsal vagy citrommal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.