Borókás cider pohárban tálalva

Borókás cider

A borókás cider egy különleges, aromás ital, amely a borókabogyó fűszeres jellegét ötvözi az almás cider frissességével. Ez az ital tökéletes választás egy hideg téli estén, vagy amikor valami izgalmas és melegítő italra vágyunk. A tejszínhab és a rozmaring dekorációként nemcsak látványos, hanem tovább gazdagítja az ital ízvilágát is. Az egyszerű elkészítés ellenére az ízek harmóniája garantáltan lenyűgöz mindenkit, aki megkóstolja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
10 db Borókabogyó
30 g Méz
1 db Fahéj rúd
1 tk. Narancshéj
1 csipet Szerecsendió
100 ml Tejszínhab
1 db Friss rozmaringág

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ne forrald a cidert, mert az alkohol elpárologhat, és az íze is megváltozhat. Csak melegítsd át óvatosan.

    2

    Add hozzá a borókabogyókat, a fahéjrudat, a narancshéjat és egy csipet szerecsendiót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.

    A narancshéjból csak a külső, színes részt használd, a fehér hártya keserűvé teheti a cidert. A borókabogyókat enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az ízüket.

    3

    Keverd hozzá a mézet, és alaposan dolgozd össze, hogy a cider íze kiegyensúlyozott legyen.

    Kóstold meg a cidert, és adj hozzá több mézet, ha édesebben szereted. A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek összeérnek.

    Ne hagyd a cidert felügyelet nélkül, mert könnyen felforrhat.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a borókabogyókat és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.

    Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy a legkisebb darabok is kiszűrésre kerüljenek.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss rozmaringággal a látványos tálalás érdekében.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínt is. A rozmaringág helyett díszítheted a cidert egy szelet naranccsal vagy citrommal is.