Brokkolis gofri frissen sütve

Brokkolis Gofri

A brokkolis gofri egy modern és egészséges változata a hagyományos sós gofrinak. A brokkoli magas rost- és vitamintartalma miatt kiváló választás azok számára, akik egy táplálóbb és ízletesebb ételt keresnek. A sajt hozzáadásával még krémesebb és ízletesebb lesz a végeredmény. Ez a recept nemcsak egészséges, hanem ízletes alternatívát is nyújt a megszokott reggeli vagy vacsoraételek helyett, tökéletes választás az egész család számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
150 g Brokkoli
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Reszelt sajt
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, majd forrásban lévő vízben főzd 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljon. Szűrd le, és aprítsd fel finomra.

    A brokkolit ne főzd túl, mert akkor pépes lesz és nehéz lesz aprítani. Ha fagyasztott brokkolit használsz, előtte olvaszd ki és alaposan nyomkodd ki belőle a vizet.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    Használj egy habverőt a száraz hozzávalók összekeveréséhez, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olívaolajat és az apróra vágott brokkolit.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egyenletes állagú tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt a tésztát beleöntöd. Használj magas hőfokú olajat vagy tisztított vajat, hogy ne égjen meg.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sajtot egyenletesen szórd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle. Ha túl sok sajtot használsz, a gofri nehezen sül meg.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd egy rácson hűlni, hogy ropogós maradjon.

    A gofrit ne tedd egymásra, mert akkor bepárásodik és elveszíti a ropogósságát.

    8

    Tálald frissen, ízlés szerint tejföllel vagy friss zöldfűszerekkel díszítve.

    Kínálj mellé különböző feltéteket, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően fogyaszthassa.