Vágd fel a bagettet kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Kend meg a szeletek mindkét oldalát olívaolajjal.
Egy ecsettel könnyebb egyenletesen eloszlatni az olajat a kenyéren, így nem ázik el.
Egy grillserpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalon aranybarnára. Ez kb. 2-3 perc oldalanként.
A forró serpenyő segít a ropogós textúra elérésében – ne zsúfold túl a serpenyőt!
A megpirított kenyérszeleteket dörzsöld be fokhagymával. Ez finom, de nem túl intenzív fokhagymás ízt ad a bruschettának.
Használj hámozott fokhagymát, amit félbevágtál – a vágott felével dörzsöld a kenyeret.
A paradicsomot vágd apró kockákra, az articsókát szintén darabold fel, majd keverd össze egy tálban. Sózd, borsozd ízlés szerint, és adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat.
A paradicsom levét kicsit csöpögtesd le, hogy ne áztassa el a kenyeret.
A paradicsomos-articsókás keveréket halmozd a pirított kenyérszeletekre. Morzsolj rá feta sajtot, majd szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Tálalás előtt hagyd állni 5 percet, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.