Bruschetta articsókával és feta sajttal tálalva, ropogós kenyéren

Bruschetta articsókával

A bruschetta eredete egészen a 15. századi közép-olasz paraszti konyhára nyúlik vissza, ahol a kenyér újrahasznosítása és az olívaolaj minőségének tesztelése céljából született ez az egyszerű, mégis zseniális étel. Történeti háttér: Eredetileg csak olívaolajjal és fokhagymával ízesített pirított kenyér volt, később azonban az olasz régiók kreatív konyhája egyre több variációval gazdagította. Érzelmi felvezetés: Képzeld el, ahogy a friss, meleg kenyér roppan a fogad alatt, miközben a lédús paradicsom és a lágy feta keveredik az articsóka karakteres ízével. Technikai tanács: A kenyér pirítását mindig közvetlenül a tálalás előtt végezd, hogy megőrizze ropogós textúráját. Ez az étel tökéletes választás vendégvárónak, nyári összejövetelekre, vagy akár egy könnyű vacsorának is. Ha szeretnéd különlegessé tenni, próbálj meg egy kevés balzsamecetes redukciót is cseppenteni a tetejére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 21 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Bagett
200 g Paradicsom
150 g Articsókaszív (konzerv)
100 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd fel a bagettet kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Kend meg a szeletek mindkét oldalát olívaolajjal.

    Egy ecsettel könnyebb egyenletesen eloszlatni az olajat a kenyéren, így nem ázik el.

    2

    Egy grillserpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalon aranybarnára. Ez kb. 2-3 perc oldalanként.

    A forró serpenyő segít a ropogós textúra elérésében – ne zsúfold túl a serpenyőt!

    3

    A megpirított kenyérszeleteket dörzsöld be fokhagymával. Ez finom, de nem túl intenzív fokhagymás ízt ad a bruschettának.

    Használj hámozott fokhagymát, amit félbevágtál – a vágott felével dörzsöld a kenyeret.

    4

    A paradicsomot vágd apró kockákra, az articsókát szintén darabold fel, majd keverd össze egy tálban. Sózd, borsozd ízlés szerint, és adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat.

    A paradicsom levét kicsit csöpögtesd le, hogy ne áztassa el a kenyeret.

    5

    A paradicsomos-articsókás keveréket halmozd a pirított kenyérszeletekre. Morzsolj rá feta sajtot, majd szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

    Tálalás előtt hagyd állni 5 percet, hogy az ízek összeérjenek.