Bruschetta gombával és fokhagymával tálalva, ropogós kenyérrel

Bruschetta gombával és fokhagymával

A bruschetta egy klasszikus olasz előétel, amelyet gyakran tálalnak friss kenyérrel, fokhagymával, olívaolajjal és különböző feltétekkel. Az olasz vidéken a bruschetta eredetileg pörkölt kenyérből készült, amelyet fűszerekkel dörzsöltek be. Az évek során a különböző változatok – mint a gombás vagy paradicsomos – rengeteg változást hoztak ebben az ételben. Történeti háttér: A bruschetta az olasz konyha egyik legismertebb ételének számít, és az 1900-as évek elején vált igazán népszerűvé, mint egyszerű és gyors előétel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Baguette
200 g Gomba (pl. csiperke)
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguettet szeleteld fel kb. 2 cm vastagságú darabokra. Hevíts egy serpenyőt, és egy kevés olívaolajjal pirítsd meg a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára.

    A kenyeret ne pirítsd túl sokáig, hogy még puha maradjon a belseje, de ropogós legyen kívül.

    2

    A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A fokhagymát apróra vágd vagy zúzd össze.

    Ha nem szereted a fokhagyma erősebb ízét, próbáld meg egy kicsit lepirítani, hogy enyhébb legyen.

    3

    Hevíts egy serpenyőt az olívaolajjal, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne hagyd megégni.

    Ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a gombát, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a gomba levet ereszt és szépen megpirul.

    A gomba puhulásakor a serpenyőben lévő levet érdemes elpárologtatni, hogy a gomba ne ázzon el.

    5

    Amikor a gomba elkészült, sózd, borsozd, majd add hozzá a finomra vágott petrezselymet. Keverd össze.

    A petrezselyem frissessége ad egy kellemes zöld ízt, amely remekül illik a gombához.

    6

    A pirított kenyérszeletekre kanalazd rá a gombás keveréket, majd szórj rá reszelt parmezán sajtot.

    A parmezán sajt nemcsak ízt ad, hanem kellemesen megolvad a gomba tetején.

    7

    Tálald azonnal, hogy a kenyér még meleg és ropogós legyen.

    A bruschetta a legjobb frissen tálalva, így biztosan élvezni fogod a ropogós kenyér és a puha gomba kontrasztját.