A baguettet szeleteld fel kb. 2 cm vastagságú darabokra. Hevíts egy serpenyőt, és egy kevés olívaolajjal pirítsd meg a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára.
A kenyeret ne pirítsd túl sokáig, hogy még puha maradjon a belseje, de ropogós legyen kívül.
A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A fokhagymát apróra vágd vagy zúzd össze.
Ha nem szereted a fokhagyma erősebb ízét, próbáld meg egy kicsit lepirítani, hogy enyhébb legyen.
Hevíts egy serpenyőt az olívaolajjal, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne hagyd megégni.
Ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válhat.
Add hozzá a gombát, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a gomba levet ereszt és szépen megpirul.
A gomba puhulásakor a serpenyőben lévő levet érdemes elpárologtatni, hogy a gomba ne ázzon el.
Amikor a gomba elkészült, sózd, borsozd, majd add hozzá a finomra vágott petrezselymet. Keverd össze.
A petrezselyem frissessége ad egy kellemes zöld ízt, amely remekül illik a gombához.
A pirított kenyérszeletekre kanalazd rá a gombás keveréket, majd szórj rá reszelt parmezán sajtot.
A parmezán sajt nemcsak ízt ad, hanem kellemesen megolvad a gomba tetején.
Tálald azonnal, hogy a kenyér még meleg és ropogós legyen.
A bruschetta a legjobb frissen tálalva, így biztosan élvezni fogod a ropogós kenyér és a puha gomba kontrasztját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.