Bruschetta mozzarella sajttal, paradicsommal és bazilikával díszítve

Bruschetta mozzarella sajttal

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amelyet eredetileg egyszerű, pirított kenyérről tálaltak, hogy felhasználják a felesleges kenyeret. Az évek során különböző változatai alakultak ki, de az alapja mindig az olívaolaj, fokhagyma és friss hozzávalók. A mozzarella sajttal készült változat egy ínycsiklandó és tápláló alternatíva, amely a paradicsom friss ízét és a bazilika aromáját ötvözi. A bruschetta tökéletes előétel vagy könnyű vacsora, és könnyen elkészíthető a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legfrissebb.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss ciabatta kenyér
200 g Mozzarella sajt
2 db Friss paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
10 levél Basilikum
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamicó ecet
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A ciabatta kenyeret szeleteld fel kb. 2 cm vastagságúra, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A kenyeret enyhén piríthatod a sütőben, hogy ropogósabb legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. A kenyérszeletek mindkét oldalát dörzsöld be a fokhagymával, hogy a fokhagyma aromáját átvegye.

    A fokhagyma dörzsölése segít, hogy az íze minden falatba átjöjjön.

    3

    A paradicsomokat vágd kockákra, és tedd egy tálba. Adj hozzá sót, borsot, az olívaolajat és a balzamicó ecetet, majd keverd össze.

    A balzamicó ecet ad egy kis édes-savanyú ízt, amely tökéletesen illik a paradicsomhoz.

    4

    A mozzarellát szeleteld fel vékony szeletekre. A basilikumot tépd apróra.

    A mozzarella sajt friss, lágy íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres paradicsomot.

    5

    A fokhagymás pirított kenyérre tedd rá a paradicsomos keveréket, majd helyezd a tetejére a mozzarellát és a friss bazilikát.

    Ha szeretnéd, a mozzarella egy részét reszelheted is a tetejére, hogy szép olvadó réteget kapj.

    6

    Tálald frissen, és élvezd a ropogós, friss ízeket.

    A bruschetta a legfinomabb, ha azonnal fogyasztod, miután elkészült.