A ciabatta kenyeret szeleteld fel kb. 2 cm vastagságúra, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A kenyeret enyhén piríthatod a sütőben, hogy ropogósabb legyen.
A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. A kenyérszeletek mindkét oldalát dörzsöld be a fokhagymával, hogy a fokhagyma aromáját átvegye.
A fokhagyma dörzsölése segít, hogy az íze minden falatba átjöjjön.
A paradicsomokat vágd kockákra, és tedd egy tálba. Adj hozzá sót, borsot, az olívaolajat és a balzamicó ecetet, majd keverd össze.
A balzamicó ecet ad egy kis édes-savanyú ízt, amely tökéletesen illik a paradicsomhoz.
A mozzarellát szeleteld fel vékony szeletekre. A basilikumot tépd apróra.
A mozzarella sajt friss, lágy íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres paradicsomot.
A fokhagymás pirított kenyérre tedd rá a paradicsomos keveréket, majd helyezd a tetejére a mozzarellát és a friss bazilikát.
Ha szeretnéd, a mozzarella egy részét reszelheted is a tetejére, hogy szép olvadó réteget kapj.
Tálald frissen, és élvezd a ropogós, friss ízeket.
A bruschetta a legfinomabb, ha azonnal fogyasztod, miután elkészült.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.