Először főzd meg a krumplit sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Amikor kész, szűrd le, majd törd össze egy villával vagy krumplinyomóval.
A krumplit a legjobb héjában főzni, mivel így több tápanyagot megőriz, és a textúrája is jobb lesz.
A kelbimbókat tisztítsd meg és főzd őket sós vízben 5-6 percig, amíg megpuhulnak. Ha megfőttek, vágd fel őket apróra.
A kelbimbók ízét enyhítheted, ha egy kis citromlevet adsz hozzá főzés közben, ami frissítővé teszi.
Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat és vajat. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold meg, amíg üveges nem lesz.
Ha a hagymát lassan pirítod, édesebb és gazdagabb ízt kapsz.
A párolt hagymához add hozzá az apróra vágott kelbimbót és a krumplit. Sózd, borsozd, és jól keverd össze.
A krumplis és kelbimbós keveréket jól nyomkodd össze a serpenyő alján, hogy egyenletesen piruljon.
A serpenyőt fedd le, és közepes hőfokon 10-15 percig süsd, alkalmanként megkeverve. A cél, hogy a keverék szépen megpiruljon és ropogós réteget kapjon.
Ne keverd túl gyakran, mert így nem lesz elég ideje, hogy ropogós réteg alakuljon ki.
Tálald a kész bubble and squeak-et petrezselyemmel megszórva, és fogyaszd forrón.
A petrezselyem friss ízt ad, és szép színt kölcsönöz a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.