Bubble and squeak kelbimbóval, ropogósra pirított zöldségekkel

Bubble and squeak kelbimbóval

A Bubble and squeak egy hagyományos angol étel, amely a maradék krumplipüréből és zöldségekből készül. Eredetileg az ételt az angol háztartásokban a maradékok újrahasznosítására találták ki, de mára nemcsak a maradékfelhasználásról, hanem az ínycsiklandó és egyszerű étkezésről is szól. A kelbimbóval készült változata friss és ízes, a zöldség pedig egészségesebbé és táplálóbbá teszi az ételt. A főzés során a kelbimbó és a krumpli egy tökéletes egyensúlyt alkotnak, és a végén a ropogós réteg lesz az étel varázsa. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá egy kis friss sajtot, hogy még krémesebb legyen!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kelbimbó
500 g Krumpli
2 ek. Vaj
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a krumplit sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Amikor kész, szűrd le, majd törd össze egy villával vagy krumplinyomóval.

    A krumplit a legjobb héjában főzni, mivel így több tápanyagot megőriz, és a textúrája is jobb lesz.

    2

    A kelbimbókat tisztítsd meg és főzd őket sós vízben 5-6 percig, amíg megpuhulnak. Ha megfőttek, vágd fel őket apróra.

    A kelbimbók ízét enyhítheted, ha egy kis citromlevet adsz hozzá főzés közben, ami frissítővé teszi.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat és vajat. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold meg, amíg üveges nem lesz.

    Ha a hagymát lassan pirítod, édesebb és gazdagabb ízt kapsz.

    4

    A párolt hagymához add hozzá az apróra vágott kelbimbót és a krumplit. Sózd, borsozd, és jól keverd össze.

    A krumplis és kelbimbós keveréket jól nyomkodd össze a serpenyő alján, hogy egyenletesen piruljon.

    5

    A serpenyőt fedd le, és közepes hőfokon 10-15 percig süsd, alkalmanként megkeverve. A cél, hogy a keverék szépen megpiruljon és ropogós réteget kapjon.

    Ne keverd túl gyakran, mert így nem lesz elég ideje, hogy ropogós réteg alakuljon ki.

    6

    Tálald a kész bubble and squeak-et petrezselyemmel megszórva, és fogyaszd forrón.

    A petrezselyem friss ízt ad, és szép színt kölcsönöz a tálalásnak.