A rizst alaposan öblítsük le, majd főzzük meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.
A rizs hűtése segít abban, hogy könnyebben formálható legyen a gimbap.
A sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, és egy serpenyőben egy kevés szezámolajon pirítsuk 2-3 percig.
A sárgarépát ne pirítsuk túl sokáig, hogy megőrizzük a frissességét.
A tojást felverjük, majd serpenyőben sütjük ki vékony omletté, amit csíkokra vágunk.
A tojás nemcsak finom, de színt is ad a gimbapnak.
A bulgogi marhahúst előre elkészítjük és egy tálban félretesszük.
A bulgogi marhahúsnak különleges íze van a szójaszósz, a fokhagyma és a szezámolaj keverékétől, így mindenképp készítsük elő előre.
A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg, majd félretesszük.
A pirított szezámmag gazdagítja az étel ízét és textúráját.
Egy nori algalevelet helyezzünk egy bambusz szőnyegre, majd kenjük el rajta egyenletesen a kihűlt rizst, és rakjunk rá egy-egy sorban a bulgogit, tojást, sárgarépát, tofu csíkokat és szójabab csírát.
A gimbap készítésének titka a rizs és a töltelékek megfelelő rétegezése.
Finoman tekerjük fel a nori algát a hozzávalókkal, majd vágjuk fel szeletekre.
A tökéletes szeleteléshez használjunk éles kést, és nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon a rizs.
A kész gimbapokat szórjuk meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal. Tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.