Bulgogi gimbap, koreai tekercs bulgogival, friss zöldségekkel és tojással, szezámmaggal díszítve

Bulgogi gimbap

A gimbap egy klasszikus koreai étel, amit különféle töltelékekkel készítenek, és szinte minden koreai étkezés része. A bulgogi gimbap a sült marhahúsnak köszönhetően egy gazdag és ínycsiklandó étkezés, amelyet a friss zöldségek és a tojás tesznek még finomabbá. A gimbap hagyományosan piknikekhez vagy ebédre szolgálnak fel, és tökéletesen illeszkedik egy gyors, egészséges étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Sójabab csíra
1 db Sárgarépa
100 g Tófu
200 g Főtt marhahús (bulgogi)
1 tk. Szezámmag
4 db Nori algalevél
2 ek. Szezámolaj
1 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsük le, majd főzzük meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

    A rizs hűtése segít abban, hogy könnyebben formálható legyen a gimbap.

    2

    A sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, és egy serpenyőben egy kevés szezámolajon pirítsuk 2-3 percig.

    A sárgarépát ne pirítsuk túl sokáig, hogy megőrizzük a frissességét.

    3

    A tojást felverjük, majd serpenyőben sütjük ki vékony omletté, amit csíkokra vágunk.

    A tojás nemcsak finom, de színt is ad a gimbapnak.

    4

    A bulgogi marhahúst előre elkészítjük és egy tálban félretesszük.

    A bulgogi marhahúsnak különleges íze van a szójaszósz, a fokhagyma és a szezámolaj keverékétől, így mindenképp készítsük elő előre.

    5

    A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg, majd félretesszük.

    A pirított szezámmag gazdagítja az étel ízét és textúráját.

    6

    Egy nori algalevelet helyezzünk egy bambusz szőnyegre, majd kenjük el rajta egyenletesen a kihűlt rizst, és rakjunk rá egy-egy sorban a bulgogit, tojást, sárgarépát, tofu csíkokat és szójabab csírát.

    A gimbap készítésének titka a rizs és a töltelékek megfelelő rétegezése.

    7

    Finoman tekerjük fel a nori algát a hozzávalókkal, majd vágjuk fel szeletekre.

    A tökéletes szeleteléshez használjunk éles kést, és nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon a rizs.

    8

    A kész gimbapokat szórjuk meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal. Tálaljuk.