A bárányhúst vágd apró kockákra. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és gyömbért apróra vágd.
Minél apróbbra vágod a húsokat és zöldségeket, annál egyenletesebb lesz az ízek eloszlása a fogásban.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma gyorsan megég, így ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl!
Add hozzá a gyömbért, paprikát és paradicsomot, majd pirítsd további 5 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
Ha a paradicsom túl sűrű lenne, egy kis vízzel is lazíthatod a szószt.
Tedd bele a bárányhúst, sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik és kissé megpirul.
A bárányhúst érdemes magas hőfokon sütni, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd főzd közepes lángon, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.
A kókusztej selymesen krémes állagot ad a szósznak, és gazdagítja a hús ízét.
A fehér kenyeret vágd félbe, majd kanalazd bele a kész bárányhúsos tölteléket. Az egyes félkenyereket tálald közvetlenül melegen.
A kenyér belsejét óvatosan kikaparhatod, hogy több helyet biztosítson a tölteléknek, és jobban magába szívja a szószt.
Szórd meg friss korianderrel a kész ételt, és azonnal tálald.
A koriander frissessége és íze kiemeli a gazdag húsos tölteléket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.