Bunny chow bárányhússal tálalva, friss korianderrel díszítve

Bunny chow bárányhússal

A Bunny chow egy tradicionális dél-afrikai étel, amely egy kenyérből készült tálban szolgálják fel a húsos vagy zöldséges tölteléket. Eredetileg az indiai közösség hozta magával a helyi konyhába, és azóta a helyi étkezések szerves részévé vált. A bárányhúsos Bunny chow egy különleges változat, amely a gazdag, fűszeres ízek és a kókusztej krémes állaga miatt különösen ínycsiklandó. Ezt az ételt a legjobban friss korianderrel és egy pohár hideg ital mellett lehet élvezni, így igazi különlegesség a baráti összejöveteleken.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
4 szelet Fehér kenyér
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 cm Gyömbér
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd apró kockákra. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és gyömbért apróra vágd.

    Minél apróbbra vágod a húsokat és zöldségeket, annál egyenletesebb lesz az ízek eloszlása a fogásban.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma gyorsan megég, így ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl!

    3

    Add hozzá a gyömbért, paprikát és paradicsomot, majd pirítsd további 5 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    Ha a paradicsom túl sűrű lenne, egy kis vízzel is lazíthatod a szószt.

    4

    Tedd bele a bárányhúst, sózd és borsozd ízlés szerint. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik és kissé megpirul.

    A bárányhúst érdemes magas hőfokon sütni, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd főzd közepes lángon, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej selymesen krémes állagot ad a szósznak, és gazdagítja a hús ízét.

    6

    A fehér kenyeret vágd félbe, majd kanalazd bele a kész bárányhúsos tölteléket. Az egyes félkenyereket tálald közvetlenül melegen.

    A kenyér belsejét óvatosan kikaparhatod, hogy több helyet biztosítson a tölteléknek, és jobban magába szívja a szószt.

    7

    Szórd meg friss korianderrel a kész ételt, és azonnal tálald.

    A koriander frissessége és íze kiemeli a gazdag húsos tölteléket.