A csirkehúst tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le.
A friss gyömbér és fokhagyma hozzáadása intenzívebbé teszi az étel ízét.
A hagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatos nem lesz.
A hagyma pirítása segít mélyíteni az étel ízét, így ne siettesd ezt a lépést.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.
Ne zárd le a serpenyőt, hogy a hús szép barna színt kapjon, így jobban megőrzi ízét.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a köményt, koriander port, garam masalát, paprikát és sót. Keverd jól össze.
A kókusztej és a fűszerek gazdag, krémes szószt adnak a currynek.
Főzd a csirkehúst 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
A hosszú főzés során a hús tökéletesen átsül, és az ízek összeérnek.
Közben a kenyereket vágd fel és pirítsd meg egy serpenyőben.
A pirított kenyér gazdag, ropogós textúrát ad a fogásnak, és segít magába szívni a gazdag szószt.
Tálald a kész csirke curry-t a pirított kenyérrel, majd szórd meg friss korianderrel és lime szeletekkel.
A lime frissessége és a koriander aromája fantasztikus ízbombát ad a végső ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.