Bunny chow csirke curryvel, pirított kenyérrel tálalva

Bunny chow csirke curryvel

A Bunny chow egy tradicionális indiai étel, amely egy gazdag curry-t és fűszeres csirkét tartalmaz, és friss kenyérrel tálalják. Az étel a dél-afrikai indiai közösségből származik, ahol az ételeket gyakran kenyérben tálalták, hogy könnyen hordozható és laktató legyen. A csirke curry a fűszerek és a kókusztej kombinációjával különleges ízt ad az ételnek, míg a pirított kenyér ropogós textúrával és gazdag ízvilággal egészíti ki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
20 g Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika
1 tk.
1 db Friss lime
2 db Zöld chili paprika
10 g Friss koriander
2 db Fehér kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le.

    A friss gyömbér és fokhagyma hozzáadása intenzívebbé teszi az étel ízét.

    2

    A hagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatos nem lesz.

    A hagyma pirítása segít mélyíteni az étel ízét, így ne siettesd ezt a lépést.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.

    Ne zárd le a serpenyőt, hogy a hús szép barna színt kapjon, így jobban megőrzi ízét.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a köményt, koriander port, garam masalát, paprikát és sót. Keverd jól össze.

    A kókusztej és a fűszerek gazdag, krémes szószt adnak a currynek.

    5

    Főzd a csirkehúst 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    A hosszú főzés során a hús tökéletesen átsül, és az ízek összeérnek.

    6

    Közben a kenyereket vágd fel és pirítsd meg egy serpenyőben.

    A pirított kenyér gazdag, ropogós textúrát ad a fogásnak, és segít magába szívni a gazdag szószt.

    7

    Tálald a kész csirke curry-t a pirított kenyérrel, majd szórd meg friss korianderrel és lime szeletekkel.

    A lime frissessége és a koriander aromája fantasztikus ízbombát ad a végső ételnek.