A csirkehúst kockázd fel, a hagymát vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.
Használj friss gyömbért, hogy a curry íze igazán intenzív legyen.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a gyömbért 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne hagyd megégni a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a curryporot, és pirítsd tovább egy percig, hogy kioldódjanak az ízek.
Ha szeretnéd, próbálj ki különböző curry fajtákat, hogy más ízjegyeket hozz az ételbe.
Tedd bele a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén barna színt kap.
Fontos, hogy ne süsd túl a húst, különben száraz lesz.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A kókusztej sima, krémes textúrát ad, és jól ellensúlyozza a curry fűszeres ízét.
Főzd alacsony hőmérsékleten 20-30 percig, amíg a hús megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ne forrald túl a curry-t, mert a kókusztej megszakadhat, és nem lesz olyan sima.
Tálald rizs mellett, és díszítsd friss korianderrel.
A koriander frissességet és egy kis citromos ízt ad a curryhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.