Cacciatore burgonyával, frissen tálalva

Cacciatore burgonyával

A Cacciatore egy hagyományos olasz étel, amelyet gyakran csirkecombokkal készítenek, és gazdag paradicsomos mártásban főzik. Az étel neve \'vadászt\' jelent, utalva arra, hogy egykor vadászó ételként készült. A burgonyával készült változat még gazdagabbá és táplálóbbá teszi a fogást, így egy tökéletes étkezést biztosít a család számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
500 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zöldpaprika
4 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
200 ml Fehérbor
2 ág Rozmaring
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd, majd egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg őket minden oldalon.

    A csirkecombokat nem szabad túl sokáig pirítani, hogy ne száradjanak ki. Elég, ha mindkét oldalán aranybarnák lesznek.

    2

    Amikor a csirkecombok megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

    Ne hagyd a csirkét a serpenyőben, hogy az olaj ne égjen meg, és ne kerüljenek szennyeződések a mártásba.

    3

    A serpenyőben maradt olajba tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zöldpaprikát. Párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket érdemes kis darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsd rá a fehérbort. Főzd további 5 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A fehérbor segít kioldani a serpenyőben lévő fűszereket és zöldségek ízét.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adj hozzá rozmaringot és hagyd, hogy a csirke hús megpuhuljon.

    A hosszú főzés során a hús megpuhul és jól átveszi az ízeket, így érdemes legalább 30-40 percig főzni.

    6

    Eközben a burgonyát hámozd meg és kockázd fel. Főzd elő a burgonyát 10 percig sós vízben, majd szűrd le.

    A burgonya főzése előtt ügyelj arra, hogy a darabok egyformák legyenek, hogy egyenletesen főjenek meg.

    7

    Amikor a csirkecombok megpuhultak, tedd hozzá a főtt burgonyát, és főzd össze őket még 10 percig.

    A burgonya jól magába szívja a mártás ízét, így érdemes alaposan összekeverni a csirkecombokkal.

    8

    Tálald a cacciatoret melegen, és díszítsd friss rozmaringgal.

    Friss kenyeret is kínálhatsz mellé, hogy a gazdag szószt fel tudd tunkolni.