Sózd és borsozd be a csirkecombokat, majd készítsd elő a zöldségeket: a hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vékony csíkokra vágd.
A hús előzetes fűszerezése lehetővé teszi, hogy már sütés közben beszívja az ízeket.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd a csirkecombokat minden oldalon aranybarnára, majd vedd ki őket a serpenyőből.
Pirítás közben ne mozgasd túl sokat a húst – így szebb kérget kap és több íz marad a serpenyő alján.
Add a serpenyőbe az aprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig. Ezután add hozzá a paprikát, és párold 5 percig.
Használj közepes lángot, hogy a zöldségek ne égjenek meg, hanem szépen megpuhuljanak.
Öntsd hozzá a bort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig. Add hozzá a paradicsomkonzervet és az oreganót.
A bort hagyd teljesen elpárologni, így nem lesz savanykás íze a szósznak.
Tedd vissza a csirkecombokat a paradicsomos alapba, fedd le, és párold 30 percig alacsony lángon. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyót is.
A csirke akkor jó, ha a hús könnyen leválik a csontról – ellenőrizd villával.
Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal. Tálald melegen főtt rizs, polenta vagy friss kenyér mellé.
Ha másnapra is szeretnéd, hűtsd le gyorsan, és tárold hűtőben – másnap még ízletesebb lesz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.