Cacciatore rozmaringgal és kakukkfűvel tálalva

Cacciatore rozmaringgal és kakukkfűvel

A cacciatore egy klasszikus olasz étel, amelyet gyakran készítenek csirkehússal. Az étel eredetileg a vidéki Olaszországban alakult ki, ahol egyszerű, de ínycsiklandó módon használták fel az elérhető alapanyagokat, mint a csirke, a paradicsom és a fűszerek. A rozmaring és kakukkfű hozzáadásával még intenzívebb ízeket érhetünk el, miközben az étel könnyen elkészíthető és gazdag ízvilágú marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
4 db Paradicsom
1 db Piros paprika
200 ml Fehérbor
3 ek. Olívaolaj
2 ág Rozmaring
2 ág Kakukkfű
100 g Zöld olajbogyó
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd, majd egy nagy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg minden oldalát, amíg aranybarna lesz.

    A csirkecombokat ne sűrűn forgasd, hogy szép, ropogós kérget kapjanak.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, a hagymát szeleteld fel, majd add hozzá a csirkecombokhoz, és pirítsd 2-3 percig.

    A fokhagyma és hagyma segít ízesíteni a csirkehúst, és kellemes, aromás alapot ad.

    3

    A paradicsomokat kockázd fel, a paprikát szeleteld fel, majd add hozzá a serpenyőhöz.

    A friss paradicsom sok levet enged, ami segít gazdagítani a szószt.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel. Főzd a húst és a zöldségeket közepes lángon 15-20 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A fehérbor nemcsak az ízeket emeli ki, hanem segít a szósz elkészítésében is.

    5

    Add hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, valamint az olajbogyót, majd keverd össze az egészet.

    A friss fűszerek, mint a rozmaring és kakukkfű, igazi karaktert adnak az ételnek.

    6

    Tálald a cacciatore-t friss, ropogós kenyérrel vagy rizskörettel.

    A cacciatore tökéletesen illik a friss kenyérhez, amelyet a szószba is bele lehet mártogatni.