Enyhén klopfold ki a marhahússzeleteket, hogy vékonyak és egyenletesek legyenek. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
A húst érdemes két folpack réteg között klopfolni, így nem sérül meg annyira és nem ragad a húsklopfolóhoz.
Helyezz minden marhahússzelet közepére egy szelet sertéssonkát és egy szelet sajtot, majd hajtsd össze a húsokat, hogy teljesen betakarják a tölteléket. A széleket óvatosan nyomd össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A széleket fogpiszkálóval is rögzítheted, hogy biztosan ne nyíljanak szét sütés közben. Sütés előtt távolítsd el a fogpiszkálókat.
Készítsd elő a panírozást: egy tányérban helyezd el a lisztet, egy másikban verd fel a tojásokat, a harmadikban pedig tedd a zsemlemorzsát.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen, és jobban tapadjon a panír.
Forgasd meg a töltött húsokat először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy egyenletes borítást kapjanak.
A panírozást kétszer is megismételheted (liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd újra liszt-tojás-zsemlemorzsa), így vastagabb és ropogósabb lesz a panír.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes-magas hőfokon. Sütés közben fordítsd meg a húsokat, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön (kb. 3-4 perc oldalanként).
Az olaj hőmérsékletének megfelelőnek kell lennie: ha túl alacsony, a hús megszívja magát olajjal, ha túl magas, a panír megég, a hús pedig nyers marad. Használj hőmérőt, ha biztosra akarsz menni (kb. 175-180°C).
Papírtörlőre szedd ki a megsült húsokat, hogy felszívja a felesleges olajat.
A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, így a hús alja is ropogós marad.
Tálald a Cachopót friss salátával, sült krumplival vagy párolt zöldségekkel. Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
Kínálhatsz mellé aiolit (fokhagymás majonézt) vagy más mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.