Cachopo spanyol töltött hús tálalva

Cachopo (spanyol töltött hús)

A Cachopo egy tradicionális spanyol fogás, amely különösen népszerű Asztúria régiójában. Ez a laktató étel töltött és panírozott marhahússzeletekből áll, amelyek közé gyakran sertéssonkát és sajtot helyeznek. A Cachopo egy olyan fogás, amelyet gyakran családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakon szolgálnak fel, és amely mindenki számára felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt. Az étel ropogós külseje és szaftos, ízletes belseje tökéletes harmóniában van egymással.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahús szeletek (vékonyra klopfolva)
4 szelet Sertéssonka (pl. Serrano sonka)
4 szelet Sajt (pl. Manchego vagy más olvadós sajt)
50 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
500 ml Növényi olaj (sütéshez)
1 tk.
1 tk. Bors
10 g Friss petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Enyhén klopfold ki a marhahússzeleteket, hogy vékonyak és egyenletesek legyenek. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A húst érdemes két folpack réteg között klopfolni, így nem sérül meg annyira és nem ragad a húsklopfolóhoz.

    2

    Helyezz minden marhahússzelet közepére egy szelet sertéssonkát és egy szelet sajtot, majd hajtsd össze a húsokat, hogy teljesen betakarják a tölteléket. A széleket óvatosan nyomd össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

    A széleket fogpiszkálóval is rögzítheted, hogy biztosan ne nyíljanak szét sütés közben. Sütés előtt távolítsd el a fogpiszkálókat.

    3

    Készítsd elő a panírozást: egy tányérban helyezd el a lisztet, egy másikban verd fel a tojásokat, a harmadikban pedig tedd a zsemlemorzsát.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen, és jobban tapadjon a panír.

    4

    Forgasd meg a töltött húsokat először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy egyenletes borítást kapjanak.

    A panírozást kétszer is megismételheted (liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd újra liszt-tojás-zsemlemorzsa), így vastagabb és ropogósabb lesz a panír.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes-magas hőfokon. Sütés közben fordítsd meg a húsokat, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön (kb. 3-4 perc oldalanként).

    Az olaj hőmérsékletének megfelelőnek kell lennie: ha túl alacsony, a hús megszívja magát olajjal, ha túl magas, a panír megég, a hús pedig nyers marad. Használj hőmérőt, ha biztosra akarsz menni (kb. 175-180°C).

    6

    Papírtörlőre szedd ki a megsült húsokat, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, így a hús alja is ropogós marad.

    7

    Tálald a Cachopót friss salátával, sült krumplival vagy párolt zöldségekkel. Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

    Kínálhatsz mellé aiolit (fokhagymás majonézt) vagy más mártogatóst is.