Cachopo zöldségekkel, ropogós csirkehús és friss zöldségek

Cachopo zöldségekkel

A Cachopo egy hagyományos perui étel, amelyet eredetileg marhahússal készítenek, de a csirkehús változata is nagyon népszerű. A ropogós panírozott hús és a friss zöldségek remek kombinációt alkotnak, amely gazdag ízekkel és frissességgel szolgál. Az étel rendkívül gazdag és tápláló, tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (filé)
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
2 db Tojás
50 g Liszt
100 g Zsemlemorzsa
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehús filéket sózd és borsozd, majd mindkét oldalát enyhén lisztben forgasd meg.

    A csirkehúst előtte finoman klopfold ki, hogy egyenletesen süljön.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A sárgarépát reszeld le, a zöldborsót pedig párold meg.

    A zöldborsó könnyen összeragadhat, így ügyelj, hogy ne főzd túl.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd a hagymát égni, mert keserűvé válik, ha túl pirul.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót a serpenyőhöz, majd pirítsd őket további 5-6 percig.

    A zöldségek ízletesebbek lesznek, ha egy kis sóval ízesíted őket a főzés végén.

    5

    A zöldségeket tedd félre, és egy másik serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, hogy megsüsd a csirkehúst mindkét oldalán aranybarnára. Ez körülbelül 5-6 percet vesz igénybe oldalanként.

    A csirkehús ne legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön.

    6

    A tojásokat verd fel, és a csirkehúst először mártsd bele a tojásba, majd forgasd meg zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa ropogósabbá teszi a csirkehúst, így érdemes friss morzsát használni.

    7

    A zsemlemorzsás csirkehúst egy serpenyőben süsd meg 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna lesz.

    A sütés során ne zsúfold tele a serpenyőt, hogy minden darab szépen átsüljön.

    8

    A kész csirkehúst tálald a zöldségekkel, és díszítsd friss petrezselyemmel.

    Tálaláskor egy kis citromlevet is facsarhatsz a tetejére, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.