A krumplit hámozd meg, vágd fel kis kockákra, és tedd egy lábasba.
A krumplit kisebb kockákra vágva hamarabb megfő, így gyorsabb lesz a főzés.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy lábasban olívaolajon pirítsd meg őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű. A fokhagyma ízesíti a levest, de ne süsd meg túl erősen.
Add hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsd fel zöldségalaplével és fehérborral. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.
A fehérbor segít kiemelni a leves ízét, de ha nem szeretnéd, helyettesítheted vízzel.
Amikor a krumpli megpuhult, használd botmixert a leves pürésítésére. Ne pürésítsd túl simára, hagyj benne egy kis textúrát.
Ha simább levest szeretnél, pürésítsd teljesen, de a textúra változtatása gazdagabbá teszi az ételt.
A kolbászt vágd fel vékony szeletekre, és egy külön serpenyőben pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.
A kolbász pirítása során engedi ki a zsírját, ami extra ízt ad a levesnek.
A megpirított kolbászt add hozzá a leveshez, majd ízesítsd sóval és borssal. Ha szükséges, pótold a folyadékot zöldségalaplével.
Ne felejts el kóstolni és ízesíteni, mivel a kolbász és a bor ízvilága befolyásolhatja a végső ízt.
A levest tálalás előtt szórd meg friss, aprított kelkáposztával, és tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.