Caldo Verde fehérborral, gazdag és ízletes portugál leves tálalva

Caldo Verde fehérborral

A Caldo Verde egy tradicionális portugál leves, amelyet eredetileg zöld káposztával és krumplival készítenek, és gyakran tálalják chorizó kolbásszal. A fehérbor hozzáadásával a leves még gazdagabbá és finomabbá válik, miközben a kolbász ropogóssá válik a pirítás során. Ez a leves egy igazi portugál klasszikus, amely a hagyományos ízeket ötvözi egy modern csavarral. Az étel tökéletes választás egy hideg napon, vagy egy ünnepi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kelkáposzta
150 g Chorizo kolbász
150 ml Fehérbor
3 db Krumpli
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, vágd fel kis kockákra, és tedd egy lábasba.

    A krumplit kisebb kockákra vágva hamarabb megfő, így gyorsabb lesz a főzés.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy lábasban olívaolajon pirítsd meg őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű. A fokhagyma ízesíti a levest, de ne süsd meg túl erősen.

    3

    Add hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsd fel zöldségalaplével és fehérborral. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A fehérbor segít kiemelni a leves ízét, de ha nem szeretnéd, helyettesítheted vízzel.

    4

    Amikor a krumpli megpuhult, használd botmixert a leves pürésítésére. Ne pürésítsd túl simára, hagyj benne egy kis textúrát.

    Ha simább levest szeretnél, pürésítsd teljesen, de a textúra változtatása gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    A kolbászt vágd fel vékony szeletekre, és egy külön serpenyőben pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A kolbász pirítása során engedi ki a zsírját, ami extra ízt ad a levesnek.

    6

    A megpirított kolbászt add hozzá a leveshez, majd ízesítsd sóval és borssal. Ha szükséges, pótold a folyadékot zöldségalaplével.

    Ne felejts el kóstolni és ízesíteni, mivel a kolbász és a bor ízvilága befolyásolhatja a végső ízt.

    7

    A levest tálalás előtt szórd meg friss, aprított kelkáposztával, és tálald melegen.