Caldo Verde zöldségleves alappal, friss zöldségekkel és pirított kolbásszal

Caldo Verde zöldségleves alappal

A Caldo Verde egy klasszikus portugál étel, amely a portugál konyha egyik alapvető levestípusa. A leves eredetileg a szegényebb családok számára készült, mivel könnyen elkészíthető és gazdag ízű volt. Az évek során azonban a Caldo Verde az egész világon ismertté vált, és a hagyományos portugál étkezések részeként vált népszerűvé. A zöldségek és a chouriço tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a leves alapsója tisztán tartja a friss zöldségek ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségleves alap
500 g Krumpli
200 g Kale (friss leveles káposzta)
100 g Chouriço (kolbász)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy fazékban az olívaolajon pirítsd meg őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert akkor keserűvé válik. Kevergesd folyamatosan, hogy egyenletesen piruljon.

    2

    A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, majd add a hagymás alaphoz a fazékba. Keverd össze, és párold 5 percig.

    A krumplit ne hagyd túl nagy darabokra vágni, hogy gyorsabban megfőjön és könnyen szétfőjön a levesben.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleves alapot, és főzd a levest közepes lángon 15-20 percig, amíg a krumpli teljesen megpuhul.

    Ha sűrűbbre szeretnéd a levest, egy részét pürésítheted botmixerrel a főzés végén.

    4

    A kale-t (leveles káposztát) vágd kisebb darabokra, és add a leveshez. Főzd további 5-10 percig, amíg a káposzta megpuhul.

    A kale-t mindig alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    5

    A kolbászt (chouriço) vágd szeletekre, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olívaolajon, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    A chouriço a levesben az ízeket még gazdagabbá teszi. Ha szeretnéd, egy kevés zsírt is engedhetsz rajta a serpenyőben.

    6

    A kész levest ízesítsd sóval és borssal, majd add hozzá a pirított kolbászt.

    A borsot mindig frissen őröld, hogy a legjobb ízt kapd.

    7

    Tálald forrón, frissen, és ha szeretnéd, egy kevés olívaolajjal meglocsolhatod a tetejét.