California burrito sült krumplival, marhahússal és sajttal töltve

California Burrito (Sült Krumplival)

A California Burrito az 1980-as években vált népszerűvé az Egyesült Államok nyugati partján, főként San Diego környékén. Ez a különleges burrito a hagyományos mexikói ételt ötvözi az amerikai gyorséttermek kedvelt hozzávalójával, a sült krumplival. Képzeld el, ahogy a frissen sült krumpli és a fűszeres marhahús illata betölti a konyhádat, miközben elkészíted ezt a burritót. A California Burrito titka a gazdag, tartalmas töltelékben rejlik, ahol a sült krumpli ropogós textúrája tökéletesen kiegészíti a puha avokádót, szaftos húst és az olvadó sajtot. Ideális választás gyors vacsorákhoz, baráti összejövetelekre, vagy akár egy kiadós ebédhez, és könnyen variálható további zöldségekkel vagy csípős szósszal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
400 g Darált marhahús
200 g Sült krumpli
150 g Reszelt cheddar sajt
2 db Paradicsom
1 db Avokádó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors
2 ek. Burrito fűszerkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a paradicsomot és avokádót vágd kisebb kockákra.

    A vöröshagymát érdemes először beáztatni hideg vízbe pár percre, így kevésbé lesz csípős.

    2

    Süsd ki a sült krumplit előre, hogy ropogós legyen.

    A krumplit sütés előtt érdemes sós vízben előfőzni pár percig, így ropogósabb lesz a végeredmény.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon, pirítsd meg benne a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, majd pirítsd tovább fél percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá a darált marhahúst, sózd, borsozd és szórd rá a burrito fűszerkeveréket. Pirítsd, amíg a hús szépen átsül és morzsás lesz.

    A húst érdemes időnként megkeverni, hogy egyenletesen süljön át és ne maradjanak benne nagy darabok.

    5

    Melegítsd meg röviden a tortilla lapokat egy serpenyőben, hogy könnyen hajtogathatók legyenek.

    A tortillát ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhat és töredezett lesz. Egy nedves konyharuhával letakarva tárolhatod a melegítés után, hogy puha maradjon.

    6

    Töltsd meg a tortilla lapokat a sült krumplival, pirított marhahússal, avokádóval, paradicsommal, majd szórd meg reszelt cheddar sajttal.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni és széteshet.

    7

    A tortilla lapokat hajtsd burrito formába: először alulról, majd oldalról behajtva, végül szorosan tekerd fel.

    A burritot szorosan tekerd fel, hogy a töltelék ne essen ki.

    8

    Opcionálisan pirítsd meg röviden egy tiszta serpenyőben kívülről is. Tálald frissen guacamoléval, tejföllel vagy csípős szósszal, ízlés szerint.

    A serpenyőben való pirítás segít a burritonak egy kis színt és ropogósságot adni.