Készítsd elő a hozzávalókat: a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a paradicsomot és avokádót vágd kisebb kockákra.
A vöröshagymát érdemes először beáztatni hideg vízbe pár percre, így kevésbé lesz csípős.
Süsd ki a sült krumplit előre, hogy ropogós legyen.
A krumplit sütés előtt érdemes sós vízben előfőzni pár percig, így ropogósabb lesz a végeredmény.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon, pirítsd meg benne a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, majd pirítsd tovább fél percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá a darált marhahúst, sózd, borsozd és szórd rá a burrito fűszerkeveréket. Pirítsd, amíg a hús szépen átsül és morzsás lesz.
A húst érdemes időnként megkeverni, hogy egyenletesen süljön át és ne maradjanak benne nagy darabok.
Melegítsd meg röviden a tortilla lapokat egy serpenyőben, hogy könnyen hajtogathatók legyenek.
A tortillát ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhat és töredezett lesz. Egy nedves konyharuhával letakarva tárolhatod a melegítés után, hogy puha maradjon.
Töltsd meg a tortilla lapokat a sült krumplival, pirított marhahússal, avokádóval, paradicsommal, majd szórd meg reszelt cheddar sajttal.
Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni és széteshet.
A tortilla lapokat hajtsd burrito formába: először alulról, majd oldalról behajtva, végül szorosan tekerd fel.
A burritot szorosan tekerd fel, hogy a töltelék ne essen ki.
Opcionálisan pirítsd meg röviden egy tiszta serpenyőben kívülről is. Tálald frissen guacamoléval, tejföllel vagy csípős szósszal, ízlés szerint.
A serpenyőben való pirítás segít a burritonak egy kis színt és ropogósságot adni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.