A füstölt húst apró kockákra vágva tedd fel főni kevés vízben 15-20 percre, hogy megpuhuljon, és kioldódjon belőle a só és a füstös íz.
Ha a hús nagyon sós, főzés után öblítsd le friss vízzel, hogy ne legyen túl sós az étel.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paprikát és zöldhagymát. Egy lábasban hevíts olajat, és párold üvegesre a hagymákat, majd add hozzá a fokhagymát, paprikát, és kevergetve pirítsd 2-3 percig.
A zöldhagyma friss aromát ad, ne süsd túl sokáig, hogy ne veszítse el élénk ízét.
Add hozzá a puhított füstölt húst és a megmosott, felaprított callaloo levelet. Keverd át, majd öntsd hozzá a kókusztejet és vizet. Fűszerezd sóval, borssal, thyme-mal.
A kókusztej ne legyen túl zsíros – a 10-12% zsírtartalmú változat tökéletesen harmonizál a zöldekkel.
Főzd közepes lángon 15-20 percig, időnként kevergetve, amíg a levelek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Ha túl sok lé maradna a végén, főzd még pár percig fedő nélkül, hogy besűrűsödjön.
Tálald melegen főtt banánnal, rizzsel vagy kenyérrel – egyszerű, tápláló egytálételként.
A callaloo másnapra még ízesebb – kiválóan melegíthető újra és jól tárolható hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.