Callos fokhagymával, egy gazdag, fűszeres disznóhús étel

Callos fokhagymával

A Callos egy hagyományos spanyol étel, amelyet eredetileg disznóhúsból készítenek, és számos változata létezik az ország különböző részein. Az étel története az arabok által hozott fűszerekhez és a disznóhús felhasználásához vezethető vissza. A fokhagyma, a paprika és a bor fűszeres ízei kiemelik az étel ízét, és igazi ínycsiklandó élményt nyújtanak. Az ételt gyakran kenyérrel vagy rizssel tálalják, hogy tökéletes étkezést biztosítsanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznóhús (callos)
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehér bor
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhúst (callos) alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, főzd elő 10-15 percig, hogy a hús könnyen megpuhuljon.

    A callos akkor a legjobb, ha friss és jól le van tisztítva, így nem marad benne felesleges szőr vagy zsír.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát szeleteld fel, a paradicsomokat pedig hámozd meg és kockázd fel.

    A fokhagymát zúzd össze, hogy jobban kioldódjon az íze a főzés során.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és paprikát 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirításával gazdagabbá válik az étel íze, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, pirospaprikát, sót és borsot. Keverd jól össze, és főzd további 5-7 percig, amíg a paradicsomok szétesnek.

    A paradicsomok segítenek szaftosabbá tenni az ételt, miközben kiemelik a többi hozzávaló ízét.

    5

    Tedd hozzá a callos-t a serpenyőbe, és öntsd fel fehér borral. Hagyd pár percig forrni, hogy a bor íze kioldódjon.

    A fehér bor segít kiemelni a fűszerek ízét és lágyítja a hús textúráját.

    6

    Öntsd hozzá a zöldség alaplét, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a hús megpuhul és a szaft sűrűsödik.

    Ha szeretnéd, egy kis extra alaplevet is hozzáadhatsz, ha az étel túl sűrű lenne.

    7

    Tálald melegen, friss kenyérrel vagy rizssel. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy korianderrel.