A disznóhúst (callos) alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, főzd elő 10-15 percig, hogy a hús könnyen megpuhuljon.
A callos akkor a legjobb, ha friss és jól le van tisztítva, így nem marad benne felesleges szőr vagy zsír.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát szeleteld fel, a paradicsomokat pedig hámozd meg és kockázd fel.
A fokhagymát zúzd össze, hogy jobban kioldódjon az íze a főzés során.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és paprikát 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma pirításával gazdagabbá válik az étel íze, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsomot, pirospaprikát, sót és borsot. Keverd jól össze, és főzd további 5-7 percig, amíg a paradicsomok szétesnek.
A paradicsomok segítenek szaftosabbá tenni az ételt, miközben kiemelik a többi hozzávaló ízét.
Tedd hozzá a callos-t a serpenyőbe, és öntsd fel fehér borral. Hagyd pár percig forrni, hogy a bor íze kioldódjon.
A fehér bor segít kiemelni a fűszerek ízét és lágyítja a hús textúráját.
Öntsd hozzá a zöldség alaplét, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a hús megpuhul és a szaft sűrűsödik.
Ha szeretnéd, egy kis extra alaplevet is hozzáadhatsz, ha az étel túl sűrű lenne.
Tálald melegen, friss kenyérrel vagy rizssel. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.