Callos fokhagymĂĄval, egy gazdag, fƱszeres disznĂłhĂșs Ă©tel

Callos fokhagymĂĄval

A Callos egy hagyomĂĄnyos spanyol Ă©tel, amelyet eredetileg disznĂłhĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek, Ă©s szĂĄmos vĂĄltozata lĂ©tezik az orszĂĄg kĂŒlönbözƑ rĂ©szein. Az Ă©tel törtĂ©nete az arabok ĂĄltal hozott fƱszerekhez Ă©s a disznĂłhĂșs felhasznĂĄlĂĄsĂĄhoz vezethetƑ vissza. A fokhagyma, a paprika Ă©s a bor fƱszeres Ă­zei kiemelik az Ă©tel Ă­zĂ©t, Ă©s igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtanak. Az Ă©telt gyakran kenyĂ©rrel vagy rizssel tĂĄlaljĂĄk, hogy tökĂ©letes Ă©tkezĂ©st biztosĂ­tsanak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DisznĂłhĂșs (callos)
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml FehĂ©r bor
⭕ 500 ml ZöldsĂ©g alaplĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznĂłhĂșst (callos) alaposan tisztĂ­tsd meg, majd vĂĄgd kisebb darabokra. Ha szĂŒksĂ©ges, fƑzd elƑ 10-15 percig, hogy a hĂșs könnyen megpuhuljon.

    A callos akkor a legjobb, ha friss Ă©s jĂłl le van tisztĂ­tva, Ă­gy nem marad benne felesleges szƑr vagy zsĂ­r.

    2

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze, a paprikĂĄt szeleteld fel, a paradicsomokat pedig hĂĄmozd meg Ă©s kockĂĄzd fel.

    A fokhagymĂĄt zĂșzd össze, hogy jobban kioldĂłdjon az Ă­ze a fƑzĂ©s sorĂĄn.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s paprikĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsĂĄval gazdagabbĂĄ vĂĄlik az Ă©tel Ă­ze, de ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg.

    4

    Add hozzĂĄ a paradicsomot, pirospaprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂ­g a paradicsomok szĂ©tesnek.

    A paradicsomok segítenek szaftosabbå tenni az ételt, miközben kiemelik a többi hozzåvaló ízét.

    5

    Tedd hozzĂĄ a callos-t a serpenyƑbe, Ă©s öntsd fel fehĂ©r borral. Hagyd pĂĄr percig forrni, hogy a bor Ă­ze kioldĂłdjon.

    A fehĂ©r bor segĂ­t kiemelni a fƱszerek Ă­zĂ©t Ă©s lĂĄgyĂ­tja a hĂșs textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©g alaplĂ©t, Ă©s hagyd fƑzni 20-25 percig, amĂ­g a hĂșs megpuhul Ă©s a szaft sƱrƱsödik.

    Ha szeretnĂ©d, egy kis extra alaplevet is hozzĂĄadhatsz, ha az Ă©tel tĂșl sƱrƱ lenne.

    7

    Tålald melegen, friss kenyérrel vagy rizssel. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy korianderrel.