A marhahúst és kolbászt vágd kis darabokra. A babot előzőleg áztasd be vízbe 6-8 órára, majd szűrd le.
Az előáztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon főzés közben, és ne kelljen sokáig főzni.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd 5 percig, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása fokozza az ízeket, és az étel alapját adja.
Tedd hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy percig, majd add hozzá a pimentónt és jól keverd össze.
A pimentón (füstölt paprika) adja meg az étel karakteres ízét, ne hagyd el, ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.
Add hozzá a marhahúst, kolbászt, babot, babérlevelet, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Főzd lassú tűzön 2-3 órán keresztül, amíg a hús és a bab megpuhul.
A főzés ideje eltérhet a hús típusától függően, érdemes kóstolni, hogy megpuhult-e minden hozzávaló.
Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a leves ne legyen túl sűrű. Ha megfőtt, húzd le a tűzről, és hagyd pihenni pár percig.
A callos egy gazdag étel, így ne aggódj, ha a víz kissé sűrűsödik, de ha túl sűrű, önts hozzá egy kis vizet.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz egy kis extra pimentónt a tetejére, hogy fokozd az ízeket.
Friss kenyérrel vagy egy kis rizzsel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.