Callos pimentónnal, gazdag spanyol pörkölt marhahússal és kolbásszal

Callos Pimentónnal

A callos spanyol eredetű étel, amely gazdag ízvilágával és füstölt paprikás karakterével kiemelkedik a mediterrán konyhában. A callos, amelyet alapvetően marhahússal és kolbásszal készítenek, gyakran tálalják főételként a téli hónapokban. A füstölt paprika, vagy pimentón, amelyet a leveshez adnak, mély és gazdag ízt kölcsönöz a pörköltnek. A gazdag hús és a puha bab kombinációja tökéletes étkezést biztosít a családi asztalra, és igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 15 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
200 g Kolbász
300 g Fehér bab
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Pimentón (füstölt paprika)
2 db Babérlevél
1 tk.
1 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és kolbászt vágd kis darabokra. A babot előzőleg áztasd be vízbe 6-8 órára, majd szűrd le.

    Az előáztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon főzés közben, és ne kelljen sokáig főzni.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd 5 percig, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, és az étel alapját adja.

    3

    Tedd hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy percig, majd add hozzá a pimentónt és jól keverd össze.

    A pimentón (füstölt paprika) adja meg az étel karakteres ízét, ne hagyd el, ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.

    4

    Add hozzá a marhahúst, kolbászt, babot, babérlevelet, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Főzd lassú tűzön 2-3 órán keresztül, amíg a hús és a bab megpuhul.

    A főzés ideje eltérhet a hús típusától függően, érdemes kóstolni, hogy megpuhult-e minden hozzávaló.

    5

    Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a leves ne legyen túl sűrű. Ha megfőtt, húzd le a tűzről, és hagyd pihenni pár percig.

    A callos egy gazdag étel, így ne aggódj, ha a víz kissé sűrűsödik, de ha túl sűrű, önts hozzá egy kis vizet.

    6

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz egy kis extra pimentónt a tetejére, hogy fokozd az ízeket.

    Friss kenyérrel vagy egy kis rizzsel is tálalhatod.