A vizet egy lábosban forrald fel, és add hozzá a fahéjrudat, szegfűszeget és a narancshéjat. Főzd kis lángon 5 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A fűszereket lassan főzd, hogy az ízek mélyebbek és gazdagabbak legyenek.
Miután felforrt, add hozzá a cukrot és keverd el, amíg feloldódik.
A cukor mennyiségét igényeid szerint állíthatod, ha édesebbre szeretnéd, bátran adj hozzá egy keveset.
Vedd le a lábost a tűzről, és adj hozzá egy evőkanál citromlevet a frissesség kedvéért.
A citromlé egy kis savasságot ad az italnak, ami jól egyensúlyozza a cukor édességét.
A cukornádpálinkát öntsd az italhoz, majd jól keverd össze.
Ha a pálinka erősebb ízt ad, és ha enyhén hűvös a nap, akkor egy kis extra pálinkát is hozzáadhatsz.
Tálald forrón egy bögrében, és díszítsd egy kis fahéjrúddal vagy narancshéjjal.
Tálalás előtt díszítheted a poharat egy kis fahéjjal, ami fokozza az illatot és az ízt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.