Canelazo clásico, forró ital fahéjjal és cukornádpálinkával

Canelazo clásico (fahéjjal és cukornádpálinkával)

A Canelazo Clásico egy hagyományos latin-amerikai ital, amelyet különösen Ecuadorban, Kolumbiában és más dél-amerikai országokban népszerűsítenek. Az ital alapja a fahéj és a cukornádpálinka, amelyet egy meleg vízzel és egy kis citromlével kevernek össze. A Canelazo Clásico nemcsak finom és melegítő, hanem tökéletes választás egy családi vagy baráti összejövetelre, különösen hideg estéken.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Cukornádpálinka
250 ml Víz
1 rúd Fahéj
2 ek. Cukor
1 darab Narancshéj
2 darab Szegfűszeg
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet egy lábosban forrald fel, és add hozzá a fahéjrudat, szegfűszeget és a narancshéjat. Főzd kis lángon 5 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket lassan főzd, hogy az ízek mélyebbek és gazdagabbak legyenek.

    2

    Miután felforrt, add hozzá a cukrot és keverd el, amíg feloldódik.

    A cukor mennyiségét igényeid szerint állíthatod, ha édesebbre szeretnéd, bátran adj hozzá egy keveset.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és adj hozzá egy evőkanál citromlevet a frissesség kedvéért.

    A citromlé egy kis savasságot ad az italnak, ami jól egyensúlyozza a cukor édességét.

    4

    A cukornádpálinkát öntsd az italhoz, majd jól keverd össze.

    Ha a pálinka erősebb ízt ad, és ha enyhén hűvös a nap, akkor egy kis extra pálinkát is hozzáadhatsz.

    5

    Tálald forrón egy bögrében, és díszítsd egy kis fahéjrúddal vagy narancshéjjal.

    Tálalás előtt díszítheted a poharat egy kis fahéjjal, ami fokozza az illatot és az ízt is.