A canjicát tedd egy nagy tálba, és önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje. Hagyd állni 6-8 órán keresztül, hogy megpuhuljon.
A canjica puhaságát és állagát a víz mennyisége is befolyásolja. Ha túl kemény, egy kicsit több időt hagyj neki a vízben.
Miután a canjica megpuhult, öntsd le róla a vizet, majd tedd egy nagy lábasba. Add hozzá a tejet, és közepes lángon kezdd el főzni, folyamatos keverés mellett.
Ne hagyd a canjicát felügyelet nélkül, mert könnyen leéghet. A folyamatos keverés segít elérni, hogy egyenletesen főjön.
Amikor a canjica már majdnem teljesen megpuhult, add hozzá a vajat, sót, fekete borsot, valamint az apróra vágott fokhagymát. Keverd össze, amíg a vaj elolvad.
A fokhagymát nyugodtan enyhén piríthatod egy kevés vajon előtte, hogy még intenzívebb ízt adjon a fogásnak.
Miután a canjica teljesen megpuhult és sűrűsödött, add hozzá a tejfölt, és alacsony lángon kevergetve főzd még 10-15 percig, amíg az étel besűrűsödik.
Ne forrald túl a tejfölt, hogy ne váljon túl sűrűvé vagy túl savanyúvá.
Tálalás előtt szórj rá reszelt cheddar sajtot, és keverd bele, hogy elolvadjon.
A cheddar sajt helyett más sajtokkal is variálhatod, például parmezánnal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.