Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
Ha nincs kőlapod, használd a legmagasabb hőfokot a sütődben, hogy minél hamarabb megsüljön a pizza alja.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta nagyon rugalmas és nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.
Az articsókát lecsepegtetve tedd a pizzára, hogy ne legyen túl vizes.
Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, hogy az ízek harmonizáljanak.
Az oregánó helyett használhatsz bazsalikomot vagy rozmaringot is.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.
Ha a sütőd egyenetlenül süt, fordítsd meg a pizzát a sütés felénél.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg friss rukkolával. Szeleteld fel és tálald.
A rukkolát csak a sütés után tedd a pizzára, hogy friss és ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.