Carapulcra marhahússal, gazdag pörkölt krumplival és kukorica liszttel

Carapulcra marhahússal

A Carapulcra egy hagyományos brazil étel, amely különösen a nordeste (észak-keleti) régióban népszerű. Az étel egy pörkölt, amelyben marhahús, krumpli és kukorica liszt alkotja az alapot. A kész étel gazdag ízű, tápláló és egyszerű, ugyanakkor különleges. A carapulcra különlegessége a kukorica liszt hozzáadása, ami segít sűríteni és gazdagítani az ételt. Ez az étel tökéletes egy családi étkezéshez, és az egyik legnépszerűbb étel a brazil vidéken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka vagy nyak)
4 db Krumpli
200 g Kukorica liszt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kockákra, és süsd meg olívaolajban, amíg szépen megpirul.

    A hús pörkölése segít intenzívebb ízt adni az ételnek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húshoz, és pirítsd meg együtt.

    A hagyma és fokhagyma ízesíti a hús alapját, így gazdagabb lesz a végeredmény.

    3

    A piros paprikát vágd fel és add hozzá a húshoz, majd egy-két percig párold.

    A paprika friss ízt ad a pörköléshez és szép színt ad a kész ételnek.

    4

    A krumplit hámozd meg és vágd kockákra. Add hozzá a húshoz, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli a főzés során felveszi a hús és a fűszerek ízét, így érdemes odafigyelni a főzés idejére.

    5

    A kukorica lisztet pirítsd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a főzővízhez. Alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.

    A kukorica liszt segít sűríteni az ételt, így egy gazdagabb, krémesebb textúrát kapsz.

    6

    Főzd tovább, amíg a leves sűrűsödik, majd ízesítsd sóval, borssal és friss korianderrel.

    A koriander frissessége és citrusos íze kiemeli a pörkölt gazdag ízét.

    7

    Facsard rá a lime levét, és tálald frissen, akár rizs, vagy friss kenyér kíséretében.

    A lime leve frissítő hatása segít kiemelni az étel ízeit, különösen a húsos alapot.