Carne Mechada tálalva arepával és rizzsel

Carne Mechada

A Carne Mechada, vagy húzott marhahús, a venezuelai konyha egyik legkedveltebb fogása, amely az ország kulturális identitásának része. Az étel készítése generációkon átívelő hagyomány, különösen családi összejövetelek és ünnepek alkalmával. A lassú tűzön főzött hús és a gazdag paradicsomos szósz kombinációja lenyűgöző ízvilágot teremt. Az autentikus Carne Mechada tökéletesen párosítható arepával, rizzsel vagy akár banános körettel is, amelyek a venezuelai étkezési kultúra alapjai.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Marhahús
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
400 g Paradisom konzerv
2 ek. Napraforgóolaj
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Őrölt bors
1 tk.
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd nagyobb darabokra a marhahúst, és tisztítsd meg minden felesleges zsírtól. A hagymát, fokhagymát és paprikát aprítsd fel.

    A hús mérete befolyásolja a főzési időt. A nagyobb daraboknak több időre van szükségük, hogy megpuhuljanak. A zsírt távolítsd el, hogy a végeredmény ne legyen túl zsíros.

    2

    Egy nagy edényben hevíts olajat, majd pirítsd meg a húst minden oldalán, hogy aranybarna kérget kapjon.

    A húst magas hőfokon pirítsd, hogy kérget kapjon, ami segít megőrizni a szaftosságát. Ne tegyél túl sok húst egyszerre az edénybe, mert lehűti az olajat, és a hús nem pirul, hanem párolódik.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket, amíg illatosak és megpuhulnak.

    A hagymát, fokhagymát és paprikát alacsonyabb hőfokon pirítsd, hogy ne égjenek meg. Addig pirítsd, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    4

    Add hozzá a paradicsomkonzervet, köményt, borsot és sót. Keverd jól össze.

    Használj jó minőségű paradicsomkonzervet a legjobb ízért. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    5

    Öntsd fel vízzel, majd fedd le az edényt, és lassú tűzön főzd 2-3 órán keresztül, amíg a hús teljesen omlós lesz.

    A húst lassú tűzön főzd, hogy omlós legyen. Ha szükséges, főzés közben adj hozzá még vizet. A főzési idő függ a hús minőségétől és méretétől.

    6

    Amikor a hús kész, szálasítsd szét villával, és keverd vissza a szószba. Tálald rizzsel vagy arepával.

    A húst könnyebb szálasítani, ha hagyod egy kicsit hűlni. A szósz sűrűségét a főzőlével szabályozhatod.