Cassava Cake parmezán sajttal, gazdag, édes és sós ízvilágú sütemény

Cassava Cake parmezán sajttal

A cassava cake a dél-amerikai és afrikai konyha kedvelt süteménye. A manióka, más néven cassava, egy kemikáliákban gazdag gyökér, amelyet a világ számos pontján fogyasztanak. A cassava cake gazdag, sűrű és puha, és a parmezán sajtnak köszönhetően a tészta sós és édes ízvilágot egyesít. Az étel ideális választás egy finom desszerthez, vagy akár reggelire is tökéletes lehet. A kókusztej és a parmezán kiváló kombinációja teszi ezt a süteményt igazán különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Cassava (manióka)
150 g Cukor
400 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 ek. Vaníliás cukor
100 g Parmezán sajt
100 g Liszt
1 csipet
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cassavát hámozd meg, majd reszeld le finomra egy reszelőn vagy használj élelmiszer-feldolgozót.

    A friss cassavát érdemes jól megmosni és a kemikáliákat eltávolítani belőle, ha szükséges.

    2

    A kókusztejet, tojásokat, vaníliás cukrot, cukrot, lisztet, sót és sütőport egy tálban keverd össze.

    A keverék legyen sima, és ne hagyj csomókat a tésztában.

    3

    A reszelt cassavát add hozzá a keverékhez, és jól dolgozd össze.

    A cassava legyen egyenletesen eloszlatva a tésztában, hogy minden falat puha és ízes legyen.

    4

    A parmezán sajtot reszeld le, majd keverd bele a tésztába.

    A frissen reszelt parmezán jobb ízt ad az ételnek, de ha nem áll rendelkezésre friss, a bolti reszelt változat is megfelel.

    5

    Egy közepes méretű sütőformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a tésztát.

    A sütőformát érdemes enyhén lisztezni is, hogy a tészta ne ragadjon le sütés közben.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    A sütés végén végezz el egy tűpróbát – ha a tű tisztán jön ki, akkor elkészült.

    7

    Hagyd hűlni 10-15 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A cassava cake legfinomabb akkor, ha egy kicsit pihen, hogy az ízek jól összeérjenek.