A cassavát hámozd meg, majd reszeld le finomra egy reszelőn vagy használj élelmiszer-feldolgozót.
A friss cassavát érdemes jól megmosni és a kemikáliákat eltávolítani belőle, ha szükséges.
A kókusztejet, tojásokat, vaníliás cukrot, cukrot, lisztet, sót és sütőport egy tálban keverd össze.
A keverék legyen sima, és ne hagyj csomókat a tésztában.
A reszelt cassavát add hozzá a keverékhez, és jól dolgozd össze.
A cassava legyen egyenletesen eloszlatva a tésztában, hogy minden falat puha és ízes legyen.
A parmezán sajtot reszeld le, majd keverd bele a tésztába.
A frissen reszelt parmezán jobb ízt ad az ételnek, de ha nem áll rendelkezésre friss, a bolti reszelt változat is megfelel.
Egy közepes méretű sütőformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a tésztát.
A sütőformát érdemes enyhén lisztezni is, hogy a tészta ne ragadjon le sütés közben.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
A sütés végén végezz el egy tűpróbát – ha a tű tisztán jön ki, akkor elkészült.
Hagyd hűlni 10-15 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A cassava cake legfinomabb akkor, ha egy kicsit pihen, hogy az ízek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.