Kockázd fel a főtt céklát, és tedd egy turmixgépbe a főtt csicseriborsóval együtt.
Használhatsz konzerv csicseriborsót is, de alaposan öblítsd le felhasználás előtt.
Add hozzá a tahinit, az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Turmixold sima, krémes állagúra.
Ha nincs tahinid, készítheted úgy is, hogy szezámmagot pirítasz és olívaolajjal összeturmixolod.
Kóstold meg a hummuszt, és ízlés szerint állítsd be az ízesítést, ha szükséges. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy olívaolajat.
A citromlé mennyiségével is tudsz játszani, ha savanyúbban szereted.
Pirítsd meg a kenyérszeleteket egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg ropogósak lesznek.
A kenyér pirításához használhatsz egy kis olívaolajat vagy fokhagymás olajat is.
Tálald a céklás hummuszt a pirított kenyérrel. Szórd meg friss petrezselyemmel és egy kevés olívaolajjal a tetején.
A hummuszt kínálhatod más zöldségekkel, például sárgarépával, uborkával vagy paprikával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.